Cogito

Orosz Viktória vagyok, orvostanhallgató. Blogomon az orvostudomány és egészség friss, érdekes és hasznos híreit, kutatási eredményeit szeretném ismertetni. Célom, hogy a közemberekhez is közelebb kerüljön ez a tudomány. E-mail címem: viki@housemd.hu Add to Netvibes

Kritika a Cogito-ról gblog2011.jpg Az ÉLETMÓD kategóriában a zsűri által legjobb 10 blog közé lett sorolva a Cogito!

Facebook

Kommentek

Keresők

Google

Napszemüveg

2007.05.08. 15:37 Orosz Viktória

Az infravörös sugarak, ha mélyre hatolnak a szövetekben, károsítják a szemlencsét, illetve az ideghártyát. Ezért erős fényben, főként nyáron, illetve a télisportok és a vizisportok kedvelőinek különösen ajánlott a napszemüveg viselése. Ugyanakkor, ha a napszemüveg nem képes kiszűrni az UV sugarakat, használata akár veszélyes is lehet, hiszen a szemüveg sötétített üvege miatt kitágulnak a pupillák, és több káros UV fény jut be. Erős napsütésben a rossz minőségű napszemüveg használata tehát sokkal ártalmasabb, mintha annak viselője egyáltalán nem használna napszemüveget. Magyarországon nem tiltja jogszabály az UV szűrő nélküli napszemüvegek árusítását, így sajnos könnyen találkozhat a vásárló ilyen típusú, biztonságot nem nyújtó napszemüvegekkel is. Ezért célszerü fokozottabban odafigyelni, elolvasni a tájékoztatót, esetleg megkérdezni az eladót.

Szólj hozzá!

Címkék: napszemüveg uv sugár

A bejegyzés trackback címe:

https://cogito.blog.hu/api/trackback/id/tr1272760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása