Cogito

Orosz Viktória vagyok, orvostanhallgató. Blogomon az orvostudomány és egészség friss, érdekes és hasznos híreit, kutatási eredményeit szeretném ismertetni. Célom, hogy a közemberekhez is közelebb kerüljön ez a tudomány. E-mail címem: viki@housemd.hu Add to Netvibes

Kritika a Cogito-ról gblog2011.jpg Az ÉLETMÓD kategóriában a zsűri által legjobb 10 blog közé lett sorolva a Cogito!

Facebook

Kommentek

Keresők

Google

Szív transzplantáció

2007.05.09. 10:36 Orosz Viktória

Egy 45 éves amerikai mérnök mellkasába használt, azaz egyszer már átültetett szívet ültettek be, és úgy néz ki, hogy a ritka műtét sikerrel járt. A négyórás operációra Kalifornia egyik élvonalbeli klinikáján, a Cedars-Sinaiban került sor március 13-án, és azóta semmi jelét nem észlelték annak, hogy a kilökődés veszélye állna fenn. A 45 éves páciens örömmel fogadta a hírt, hogy a donorhálózat jelentése szerint szabaddá vált egy szív, mert ugyan beültették egy másik betegbe, de komplikációk támadtak, és el kellett távolítani. Használt szív beültetése nem példa nélküli, de rendkívül ritka, mert ilyen esetekben megnő a kilökődés veszélye, másrészt az efféle szív izmai elgyengülnek, s a transzplantáció jóval több nehézséggel jár. A használt szív jelenlegi új birtokosa, Mike Iwuchukwu 2002-ben került fel a várakozólistára, szívbántalmai 2006-ra tovább súlyosbodtak, így a márciusi operáció jóformán az utolsó pillanatban történt. A 45 éves férfi heti ellenőrzésre jár a kórházba, már csaknem két hónapja dobog mellkasában a kétszeresen transzplantált szív.

/forrás:MTI/

Szólj hozzá!

Címkék: szív sebészet transzplantáció

A bejegyzés trackback címe:

https://cogito.blog.hu/api/trackback/id/tr6973124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása