Cogito

Orosz Viktória vagyok, orvostanhallgató. Blogomon az orvostudomány és egészség friss, érdekes és hasznos híreit, kutatási eredményeit szeretném ismertetni. Célom, hogy a közemberekhez is közelebb kerüljön ez a tudomány. E-mail címem: viki@housemd.hu Add to Netvibes

Kritika a Cogito-ról gblog2011.jpg Az ÉLETMÓD kategóriában a zsűri által legjobb 10 blog közé lett sorolva a Cogito!

Facebook

Kommentek

Keresők

Google

Magyar szer az emlőrák ellen!

2007.09.18. 17:40 Orosz Viktória

A magyar kutatók által kifejlesztett, itthon és a világ más országaiban régóta elérhető fermentált búzacsíra kivonat fokozza az emlőrák egyes típusaiban a világ legtöbb eladással bíró gyógyszereinek a hatását az ASCO (Amerikai Klinikai Onkológusok Társasága) konferenciáján bemutatott kutatás szerint.-írja a STOP. Az Avemar Kutatási Programban számos laborvizsgálatban, állatkísérletben és klinikai kipróbáláson vizsgálták már a fermentált búzacsíra kivonatot. A jelenleg folyamatban levő egyik kutatási projektben - melynek vezetője hazai gyakorló onkológus szakember - emberi emlődaganatból származó tumorsejteket ültettek be nőstény egerekbe, és azokon figyelték a daganat viselkedését. Az összehasonlításban a magyar szer mellett a három legelterjedtebben használt emlőrák ellenes gyógyszert alkalmazták külön-külön, illetve a kivonattal kombinálva. Az Avemar természetes eredetű anyagok kémiai átalakításával előállított, standardizált összetételű molekulakeverék. Alapanyaga a búzacsíra, amelyből különböző anyagokat vonnak ki, ezeket kémiai úton, enzimek és mikroorganizmusok alkalmazásával, fermentációs-biotechnológiai transzformációs módszerrel, gyógyszergyári körülmények (GMP, ISO 9001:2000) között átalakítják.
Kiderült, hogy a szokásos gyógyszerekkel kombinálva a kivonatot 5-10%-al nő a hatékonyság, sőt, a magyar szer az emlőrák olyan típusaiban is képes megállítani a tumornövekedést, amikor a többi gyógyszer nem alkalmazható. A kutatók szerint a kivonat hatásmechanizmusa eltér az emlőrákban általában alkalmazott, úgynevezett anti-ösztrogén gyógyszerekétől, hatása független a tumor "ösztrogén státuszától".
A fermentált búzacsíra kivonat az ezt megelőző vizsgálatok szerint képes gátolni a tumornövekedést többek között tüdőrák, vastag- és végbélrák, melanoma illetve leukémia esetében is. A mechanizmus fő eleme a daganatsejtek fokozott energiatermelésének megakadályozása, amivel gátolja a daganatsejtek további szaporodását.

Ajánlott oldalak:
Avemar
HER-2
Daganatok

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: kutatás gyógyszer daganat emlőrák

A bejegyzés trackback címe:

https://cogito.blog.hu/api/trackback/id/tr81169570

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Jézus válaszol 2007.09.25. 23:43:24

Mi a rák ellenszere?A rák egy egészségtelen sejtburjánzás. A legjelentősebb okozó tényezők a különböző szennyeződések, akár pszichikaiak, akár fizikaiak. A fizikai szennyeződések pl. a ólomszennyeződések, nátriumalapú és nitrát-szennyeződések. ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása