Cogito

Orosz Viktória vagyok, orvostanhallgató. Blogomon az orvostudomány és egészség friss, érdekes és hasznos híreit, kutatási eredményeit szeretném ismertetni. Célom, hogy a közemberekhez is közelebb kerüljön ez a tudomány. E-mail címem: viki@housemd.hu Add to Netvibes

Kritika a Cogito-ról gblog2011.jpg Az ÉLETMÓD kategóriában a zsűri által legjobb 10 blog közé lett sorolva a Cogito!

Facebook

Kommentek

Keresők

Google

A hét legjobb orvosi cikkei

2008.01.20. 11:34 Orosz Viktória

 

 

 

 


1. A Weborvos egy új MAGYAR neurostimulációs rendszert mutat be, mely a fájdalmakra kiváló:

"Magam sem számítottam ilyen sikerre" - mondta el a Weborvosnak a műtéti beavatkozást elvégző Erőss Loránd főorvos. Az Országos Idegsebészeti Tudományos Intézet funkcionális idegsebészeti programjának vezetője hozzátette: azt remélte, hogy legalább ötven százalékos fájdalomcsökkenést érnek el a betegnél, akinél azonban a teljesen megszűnt a fájdalom.

2. A Házipatika "Hétpercenként egy élet" címmel vázolja fel azt a szomorú helyzetet, hogy elsősegély nyújtás hiányában, Magyarországon 7 percenként hal meg 1 ember:
Az út szélén két összetört autó, az út mellett tisztes távolban pedig ácsorgó, nézelődő tömeg. Ismerős a látvány? Mindenki a mentők megérkezésére vár, ám lehet, hogy egy élet múlhat azon, ha valaki nem csak nézelődik, hanem segít is!
3. Az Egészség[origo] a természetes és mesterséges édesítőszereket mutatja be:

A mindannyiunk által ismert alap ízek (édes, sós, savanyú, keserű) közül az édes íz az egyik legkedveltebb: a csecsemők is ezzel az ízzel találkoznak először születésük után, hiszen az anyatej is édes. Egészséges emberek bármilyen édesítőt vagy édesítővel ízesített élelmiszert felhasználhatnak ételeik elkészítéséhez, csak arra kell odafigyelniük, hogy étrendjük ne tartalmazzon túl sokat az energiát tartalmazó édesítőkből, mert ezek hosszabb távon történő, nagyobb mennyiségű fogyasztása megnövelheti testsúlyukat. Cukorbetegeknek tilos, fogyókúrázóknak pedig nem ajánlott a szőlőcukor, a répacukor, a malátacukor és a méz fogyasztása.

4. A Medipress egy új ún. digitális televízióról beszél:
A Schepens Szemészeti Kutatóintézet tudósai olyan új módszert fejlesztettek ki, amelynek segítségével a gyengénlátók is jobban élvezhetik a televíziózást. A módszer lényege, hogy a digitális tévék adásaiban felerősítik a tárgyak és az emberek kontrasztját, így azok jobban láthatóvá válnak.
5. A Hvg az éjszakai alvás fontosságáról ír:
Az ultraibolya sugárzás és a kipufogógáz után hamarosan az éjszakai műszak is felkerül a feltételezhetően rákot okozó tényezők listájára. Noha az elképzelést nemegyszer komolytalannak kiáltották ki, egy kutatás eredményei igazolták, hogy jóval nagyobb a mell- és prosztatarák előfordulása azoknál, akik váltott műszakban, sötétedés után kezdenek el dolgozni.

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló web neurológia alvás látás sebészet neurostimuláció elsősegély

A bejegyzés trackback címe:

https://cogito.blog.hu/api/trackback/id/tr100304238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása