Cogito

Orosz Viktória vagyok, orvostanhallgató. Blogomon az orvostudomány és egészség friss, érdekes és hasznos híreit, kutatási eredményeit szeretném ismertetni. Célom, hogy a közemberekhez is közelebb kerüljön ez a tudomány. E-mail címem: viki@housemd.hu Add to Netvibes

Kritika a Cogito-ról gblog2011.jpg Az ÉLETMÓD kategóriában a zsűri által legjobb 10 blog közé lett sorolva a Cogito!

Facebook

Kommentek

Keresők

Google

K&H gyógyvarázs: rekordösszeg gyűlt össze

2009.05.16. 17:05 Orosz Viktória

Lezárult a K&H 2008-as évi kártyás gyűjtőakciója, mely során közel 12,5 millió forint gyűlt össze. A K&H Csoport a magyar gyermekegészségügy elkötelezett támogatójaként minden 1 000 forintos vásárlás után 1 forintot utalt a K&H gyógyvarázs programnak közel egy éven át.
 
A K&H sajtóközleménye
 
A pénzintézet 2006-ban hirdette meg először K&H MasterCard akcióját, hogy az újabb forrásból még több gyermekgyógyító intézményt támogathasson. A kezdeményezés lényege, hogy a bankkártya birtokos ügyfelek aktív részesei lehetnek a gyűjtésnek azzal, hogy a vásárlásaik során kártyával fizetnek, úgy hogy, mindez közben nekik egy forintba sem kerül. A rekordösszegre való tekintettel idén három intézmény, a Fővárosi Önkormányzat Egyesített Szent István és Szent László Kórháza, a Fővárosi Önkormányzat Heim Pál Gyermekkórház és Rendelőintézet Madarász utcai Kórháza és a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórház részesülhetett a támogatásból. A kedvezőtlen gazdasági körülmények ellenére a K&H MasterCard akcióját idén is folytatja.
 
„A K&H minden MasterCard bankkártyával rendelkező ügyfelét arra szeretném bíztatni, hogy amikor csak teheti, vásárlásnál kártyával fizessen. Amellett, hogy a tranzakció az ügyfélnek egy forintjába sem kerül, aktív részese lesz segítő programunknak, ugyanis a Bank az, aki minden 1 000 forint értékű bankkártyás vásárlás után saját jutalékából 1 forintot ad a K&H gyógyvarázs program számára. Ezzel a kezdeményezéssel többek között azt is szeretnénk elérni, hogy ügyfeleink a gyermekegészségügy támogatásának valós és tevékeny részesei lehessenek: minél többet fizetnek kártyával, a Bank annál több pénzt tud juttatni a kisbetegek gyógyulására. Ügyfeleink okos döntéseienk köszönhetően az idei rekordösszeg 3,6 millió forinttal magasabb a tavalyinál.” – mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.
 
Az elmúlt egy évben a gyűjtő akció során a közel 79 000 K&H MasterCard lakossági dombornyomott kártyával és a közel 12 000 K&H MasterCard énkártyával rendelkező ügyfél hazai és külföldi kártyás vásárlásai során gyűlt össze 12,5 millió forint. Így a K&H MasterCard akciója során, ügyfelei közreműködésével mindösszesen 29,4 millió forint  támogatással járult hozzá a gyermekek gyógyulásához.  Az újabb támogatással a K&H gyógyvarázs indulása óta már több, mint 234,5 millió forint értékben 74 kórház, mentőszolgálat munkájához járult hozzá műszerekkel és orvosi berendezésekkel.
 
A K&H Csoport megbízhatóságát és elkötelezettséget kívánja az ország és a magyar gyermekegészségügy felé kinyilvánítani azzal, hogy a K&H gyógyvarázs gyermek-egészségügyi programot a kedvezőtlen gazdasági körülmények ellenére folytatja. A K&H így kíván tenni azért, hogy a jelen és a jövő társadalmának tagjai egyaránt teljes életet élhessenek.
„A K&H Csoport gyermekegészségügyet támogató programjának fő gerincét képző országos pályázatot immár 6. alkalommal írtuk ki. A gyermekgyógyító intézmények orvosait arra szeretném kérni, hogy pályázataikat idén is nyújtsák be, hiszen láthatják, a K&H gyógyvarázs támogatói programjában a pályázati keretösszeg felett több forrás is rendelkezésre áll a kórházak támogatására. A további programelemek támogatott intézményei pedig általában a benyújtott pályázatok közül kerülnek ki.” – tette hozzá Horváth Magyary Nóra.
 
„A 2008-as pályázati nyertesek között sajnos nem szerepeltünk, de reméltük, hogy a program más forrásaiból jut nekünk is. Így 2009 derekán már lemondtunk a tavalyi év során igényelt műszerekről, ezért volt nagy az öröm, amikor a jó hírrel felhívtak bennünket. Gyermekosztályunkon újszülött kortól 18 éves korig ápolunk betegeket, mintegy harmaduk csecsemő. Budapest és Pest megye teljes körű infektológiai gyermekellátása nálunk történik, évente közel 6000 gyerek fordul meg nálunk. Az itt ápolt betegek többségének infúziós kezelésre van szüksége. Kis súlyú betegeinknél kifejezetten fontos a pontos és jól szabályozható gyógyszeradagolás és folyadékpótlás, amit a K&H gyógyvarázs segítségével elnyert infúziós pumpákkal most már gond nélkül megoldhatunk. Az elnyert betegőrző monitor a súlyos, kritikus állapotú kis betegek biztonságos és optimális megfigyelése és ellátása érdekében szintén létfontosságú.” – mondta el Dr. Trethon András, a Fővárosi Önkormányzat Egyesített Szent István és Szent László Kórház - Szent László Kórház Gyermekgyógyászati Osztályának osztályvezető főorvosa.
 
„Gyermek-onkológiai részlegünk a regionális ellátásokon túl országos feladatokat is teljesít. Részlegünkön évente kb. 500 fekvőbeteg ellátás történik. Hagyományosan több évtizede kezelünk, gondozunk rosszindulatú vérképző rendszeri és daganatos betegségben szenvedő gyermekeket. Mind az onkológiai, mind a véralvadási zavarok kezelése egyre bonyolultabb, ugyanakkor egyre precízebb gyógyszerbeviteli eljárásokat, eszközöket, továbbá egyre megbízhatóbb betegészlelési és követési módszereket igényel. Az elnyert betegőrző monitor és infúziós pumpa olyan alapműszerek, melyek a mindennapi gyógyítás során elengedhetetlenek” – fejtette ki Dr. Harmat György, a Fővárosi Önkormányzat Heim Pál Gyermekkórház és Rendelőintézet Madarász utcai Kórházának főigazgatója.
„Intézményünk a Dél-Dunántúli Régió legnagyobb ágyszámú súlyponti kórháza. Kaposvár szerencsés elhelyezkedésének köszönhetően a régió földrajzi középpontjában nyújthatunk 24 órás, kiemelt sürgősségi ellátást. Évente mintegy 1800 gyermek sürgősségi ellátásban tudjuk hasznosítani az elnyert eszközöket. A lélegeztető gép amellett, hogy könnyen mobilizálható, alkalmas a már kialakult krónikus légzési elégtelenség kezelésére és ezzel esetenként ilyen betegek számára is elérhetővé teszi a tüdő transzplantációt. A defibrillátor hiánypótló életmentő eszköz, a gyermeksürgősségi táska és a vákuumos végtagrögzítő szett pedig valamennyi részlegünk számára jól kihasználható az életmentés során” – tette hozzá Dr. Laki István, a Kaposi Mór Oktató Kórház Csecsemő- és Gyermekosztályának osztályvezető főorvosa.
 
A K&H gyógyvarázs programról
 
A K&H Csoport és a K&H Egészséges Nemzetért Alapítvány 2009-ben hatodik alkalommal indította el K&H gyógyvarázs gyermek-egészségügyi programját. A program fő elemét képező országos pályázat hatálya kiterjedt az Országos Egészségügyi Pénztár által finanszírozott, Magyarországon fekvőbeteg szakellátást végző gyermek-szakkórházak, kórházak, klinikák és országos intézetek gyermekosztályaira, illetve a gyermekmentési tevékenységet végző mentőszolgálatokra is. Az intézmények összesen a bruttó 25 millió forintos pályázati alapból egyenként legfeljebb 5 millió forint értékben pályázhattak gyermekgyógyászati- és mentési eszközökre.
 
A program indulása óta nagy érdeklődésre tart számot, amit a beérkezett anyagok száma igazol, mivel a zsűri 2004-ben 65, 2005-ben 80, 2006-ban 101, 2007-ben 86 pályázatot értékelt. 2008-ban összesen 87 – 21 budapesti és 66 vidéki – gyermek-egészségügyi intézmény közül választotta ki a zsűri a nyertes pályázókat, és 7 intézmény között osztotta el a támogatásra szánt 25 millió forintot, amely így az ország 6 megyéjében segíti az orvosok és az ápoló személyzet munkáját. Az újabb támogatással a K&H gyógyvarázs indulása óta már több, mint 234,5 millió forint értékben 74 kórház, mentőszolgálat munkájához járult hozzá műszerekkel és orvosi berendezésekkel, melyből 125 millió forintot pályázat útján ítélt oda.

Szólj hozzá!

Édes szív

2009.05.13. 18:06 Orosz Viktória

Az édességpiac legújabb termékei(klikk a képre bővebb információért):
Tejcsoki szív:                                        Gumicukor szív:

Szólj hozzá!

Címkék: érdekesség

süti beállítások módosítása