Cogito

Orosz Viktória vagyok, orvostanhallgató. Blogomon az orvostudomány és egészség friss, érdekes és hasznos híreit, kutatási eredményeit szeretném ismertetni. Célom, hogy a közemberekhez is közelebb kerüljön ez a tudomány. E-mail címem: viki@housemd.hu Add to Netvibes

Kritika a Cogito-ról gblog2011.jpg Az ÉLETMÓD kategóriában a zsűri által legjobb 10 blog közé lett sorolva a Cogito!

Facebook

Kommentek

Keresők

Google

Javítja a gyerekek koncentrációját a mozgás

2012.11.29. 18:20 Orosz Viktória


Az órák előtti kerékpározás vagy gyaloglás növelheti a gyermek koncentrációját a tanórákon – derült ki a dán Koppenhágai és Aarhus Egyetem kutatásából.

Azok a gyerekek, akiket a szüleik autóval vagy tömegközlekedési eszközzel vittek iskolába, kevésbé teljesítettek jól a koncentrációt mérő teszteken, mint azok a diákok, akik gyalog vagy biciklivel érkeztek. Niels Egelund, a kutatás vezetője szerint az, hogy egy kisgyerek hogyan megy az iskolába, még négy órával később is érzékelteti a hatását.

A kutatók 19 527 öt és tizenkilenc év közötti tanulót vontak be a vizsgálatba. A gyerekeket kikérdezték arról, hogy milyen testmozgást végeznek, valamint kitöltettek velük egy koncentrációs szintet felmérő tesztet is.

Az eredmények egyébként meglepték a kutatókat is, mivel eredetileg azt vizsgálták, hogy milyen hatással van a gyerekek koncentrációs szintjére a reggeli és az ebéd elfogyasztása. „Az eredmények azt mutatták, hogy a reggelizés és az ebédelés is hatással van a kicsik koncentrációjára, de nem jobban, mint a testmozgás” - fűzte hozzá a kutató. „A legtöbb ember érzi a sport frissítő hatását, de meglepő, hogy az ilyen sokáig kitart.”

Szólj hozzá!

Címkék: gyerek bicikli mozgás koncentráció gyaloglás

A bejegyzés trackback címe:

https://cogito.blog.hu/api/trackback/id/tr674938188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása