Cogito

Orosz Viktória vagyok, orvostanhallgató. Blogomon az orvostudomány és egészség friss, érdekes és hasznos híreit, kutatási eredményeit szeretném ismertetni. Célom, hogy a közemberekhez is közelebb kerüljön ez a tudomány. E-mail címem: viki@housemd.hu Add to Netvibes

Kritika a Cogito-ról gblog2011.jpg Az ÉLETMÓD kategóriában a zsűri által legjobb 10 blog közé lett sorolva a Cogito!

Facebook

Kommentek

Keresők

Google

Egy cukorka, ami nemcsak finom, de a fogaknak is jót tesz

2013.03.20. 12:50 Orosz Viktória

timthumb.jpgEgy brit édességgyár hamarosan a gyerekek fogainak egészségét is megóvó cukorkát dob a piacra.

A Tingz elnevezésű cukormentes édesség természetes édesítőt, xilitet tartalmaz, ami állítólag segít csökkenteni a fogszuvasodás kialakulási esélyét. Az eper, vanília, narancs, és mandarin ízesítésben a boltok polcaira kerülő cukorkát a Brit Fogorvosok Szövetsége is jóváhagyta. Az édesség gyártója, a Peppersmith felnőttek számára is kínál cukormentes rágógumikat és cukorkákat. Mostani, gyerekeknek szóló terméküket a londoni Nemzetközi Élelmiszeripai Szakkiállításon mutatták be a nagyközönségnek.

"A finom és egészséges édességek gondolata elsőnek meglepőnek tűnhet, de miután a viszonteladóink megkóstolták a cukorkákat maguk is rájöttek, hogy a Tingzben hatalmas lehetőségek rejlenek" - nyilatkozta Dan Shrimpton, a Peppersmith egyik alapítója.

Shrimpton elárulta, a közelmúlt sikerei tették lehetővé, hogy a Tingz ilyen nagy visszhangot kapva kerülhessen a piacokra. Elmondása szerint a marketingstratégiát elsősorban a tájékoztatásra, valamint az ingyenes termékmintákra alapozzák.

Tavaly decemberben a Peppersmith eladási mutatói egy, a xilit előnyeiről szóló cikk megjelenését követően szinte az egekbe szöktek. A cég internetes boltjának forgalma 2000 %-kal nőtt és az Amazonos rendelések száma is jelentősen megugrott, összesen mintegy 8000 %-kal.

A Holland & Barrett nevű egészséges ételeket forgalmazó élelmiszerlánc ebben az időszakban szintén 350 %-os növekedésről számolt be a xilit-tartalmú termékek eladásának tekintetében.

3 komment

Címkék: fog cukor fogászat

A bejegyzés trackback címe:

https://cogito.blog.hu/api/trackback/id/tr85150077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mrZ (törölt) 2013.03.20. 23:06:36

Ha a modern tudomány, a kapitalista tőke és a média összefog ott csodák lesznek.
Már megint feltalálták a spanyol viaszt.

invalid username 2013.03.21. 05:11:51

A százalékok csalnak. 8000%, vagyis havi egy doboz helyett napi hármat adnak el?

Apróbetűs rész: a xilittől az emberek fele görcsös hasmenést kap. Egy ilyen cukorkától még nem, de négy-öt darabtól már igen.

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2013.03.21. 09:32:30

A xillit is csak egy finomított szénhidrát-forrás, tök felesleges a szervezetnek. Addig rendben, hogy a gyerekek a csokit pl. biztos megismerik előbb-utóbb, és követelik, de egy ilyen undi kinézetű, zselés biszbaszra szerintem külön rá kell szoktatni őket, hogy egyáltalán megegyék. Egyszerűbb talán nem rászoktatni, mint azon gondolkodni, hogy mi kevésbé káros, a cukor vagy más.
süti beállítások módosítása