Cogito

Orosz Viktória vagyok, orvostanhallgató. Blogomon az orvostudomány és egészség friss, érdekes és hasznos híreit, kutatási eredményeit szeretném ismertetni. Célom, hogy a közemberekhez is közelebb kerüljön ez a tudomány. E-mail címem: viki@housemd.hu Add to Netvibes

Kritika a Cogito-ról gblog2011.jpg Az ÉLETMÓD kategóriában a zsűri által legjobb 10 blog közé lett sorolva a Cogito!

Facebook

Kommentek

Keresők

Google

Sikertelen, de mégis sikeres rekord kisérlet

2007.05.16. 19:42 Orosz Viktória

A CaliVita május 11-12-én tartott véradó napján 12 országban összesen 7575-en adtak vért. Figyelembe véve, hogy egy egységnyi levett vérből három vérkészítményt állítanak elő, ezzel az eredménnyel akár 22 ezer embernek is tudunk segíteni. Az országok közül Magyarországon volt a legnagyobb részvételi arány, utánunk követetkezett Lengyelország és Macedónia. A hazai, összesen 27 helyszín közül a legtöbben Budapesten, Kecskeméten, Szegeden, Szolnokon és Veszprémben adtak vért. A véradó nap megvalósításában a szervezők számos helyszínen segítséget kaptak a Magyar Vöröskereszt, valamint az Országos Vérellátó Szolgálat munkatársai mellett a helyi városvezetéstől, a médiától is, és bár a tömeges véradás Guinness-rekordját ez alkalommal nem sikerült megdönteni, a rendezvény sikerére és pozitív fogadtatására való tekintettel a CaliVita úgy döntött, hogy jövő évben ismét megrendezi a Nemzetközi Véradó Napot.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cogito.blog.hu/api/trackback/id/tr5576936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása