Cogito

Orosz Viktória vagyok, orvostanhallgató. Blogomon az orvostudomány és egészség friss, érdekes és hasznos híreit, kutatási eredményeit szeretném ismertetni. Célom, hogy a közemberekhez is közelebb kerüljön ez a tudomány. E-mail címem: viki@housemd.hu Add to Netvibes

Kritika a Cogito-ról gblog2011.jpg Az ÉLETMÓD kategóriában a zsűri által legjobb 10 blog közé lett sorolva a Cogito!

Facebook

Kommentek

Keresők

Google

Szomorú adatok

2007.07.15. 09:42 Orosz Viktória

Három év alatt 1850 orvos kérte, hogy külföldön dolgozhasson, valószínűleg ennyien el is hagyták az országot, ami több tízmilliárdos veszteséget jelent az államnak - mondta Soltész Miklós, a KDNP országgyűlési képviselője olvasható a Népszabadság Online oldalán. A politikus számítása szerint kétnaponta három orvos hagyja el Magyarországot, egy orvos távozása harmincmillió forint kiesést jelent az országnak. A politikus által említett 1.850 orvos távozása így 55,5 milliárd forint veszteséget jelent. Soltész Miklós rámutatott: Svédországban letelepedési engedélyt, állampolgárságot, ingyenes nyelvtanfolyamot és támogatást nyújtanak azoknak az orvosoknak és családjaiknak, akik oda költöznek. Magyarországon a megszűnő orvosi állások is arra ösztökélik az egészségügyi dolgozókat, hogy menjenek el innen.

/Forrás:Stop/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cogito.blog.hu/api/trackback/id/tr69118232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása