Cogito

Orosz Viktória vagyok, orvostanhallgató. Blogomon az orvostudomány és egészség friss, érdekes és hasznos híreit, kutatási eredményeit szeretném ismertetni. Célom, hogy a közemberekhez is közelebb kerüljön ez a tudomány. E-mail címem: viki@housemd.hu Add to Netvibes

Kritika a Cogito-ról gblog2011.jpg Az ÉLETMÓD kategóriában a zsűri által legjobb 10 blog közé lett sorolva a Cogito!

Facebook

Kommentek

Keresők

Google

Új módszer a HIV vírus ellen

2007.11.08. 20:37 Orosz Viktória

Az orvosok a legújabb módszerekkel sikeresen hatástalanították a HIV vírust. Az úgynevezett kombinációs terápia megakadályozza a HIV vírus mutációját és terjedését, így a betegek immunrendszere felerősödik, az egészséges emberekével azonos szintre. Jelenleg ez a HIV fertőzöttek leghatékonyabb kezelési módszere.

Jens Ludgren, a koppenhágai egyetem orvosi karának professzora kollégáival olyan vizsgálatot végzett, amely bizonyítja, hogy a HIV fertőzöttek immunrendszere helyreállható. Az egyetlen feltétel az, hogy a betegek folyamatosan kezeltessék magukat. A HIV vírus hatására a szervezet elveszti a vírusokkal szembeni ellenállóképességét. A vírusok apró kórokozók, melyek nem rendelkeznek önálló anyagcserével. Ily módon, miután bejutnak a szervezetbe, megtámadják a sejteket, és átveszik az anyagcseréjüket. Az influenza vírus az orrban, torokban és tüdőben lévő sejteket támadja meg, a mumpsz a fül nyálmirigyeihez tapad, a polio vírus pedig a bélrendszerben, a vérben és a nyálmirigyekben telepszik meg. Ezekben az esetekben a szervezet megtámadja és megsemmisíti a vírust. A HIV azért olyan veszélyes, mert a vírus az immunrendszer legfontosabb részéhez, az úgynevezett CD4+T limfocitákhoz kapcsolódik. Ezek olyan fehérvérsejtek, melyek segítik az immunrendszert a fertőzések leküzdésében. A HIV vírus új CD4+T limfocitákat hoz létre, majd megtámadja azokat. Így aztán az egészséges CD4+T limfociták száma lassan lecsökken, miközben a HIV legyengíti a szervezet fertőzésekkel szembeni ellenállóképességét. A folyamat végére az immunrendszer annyira szétesik, hogy a betegnél AIDS betegséget diagnosztizálnak. A HIV vírusok folyamatosan mutálódnak, ezért nehéz megtalálni az ellenszert, a kombinációs terápiával azonban hatástalanítható a HIV vírus. A kombinációs terápia megakadályozza a vírus emberi szervezetben történő kialakulását és mutálódását. Amikor a vírus fejlődési folyamata leáll, az egészséges CD4+T sejtek száma növekedni kezd, és a beteg meggyógyul. Immunrendszere erőre kap és normalizálódik, feltéve, hogy a terápiát nem hagyják abba. Amint az immunrendszer javulni kezd, a HIV fertőzött betegről már nem mondható, hogy HIV fertőzésben szenved, illetve HIV beteg: a fertőzés erőssége máris csökken.

Forrás: www.medipress.hu

6 komment

Címkék: kutatás aids hiv

A bejegyzés trackback címe:

https://cogito.blog.hu/api/trackback/id/tr4222834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bodr · http://google.com/+ibodr 2007.11.08. 20:57:38

Ez mind szép és jó, de miből áll a kombinációs terápia?

Orosz Viktória · http://cogito.blog.hu 2007.11.10. 13:46:42

Következő héten erről is beszámolok

diesel · http://www.egeszseges.blog.hu 2007.11.10. 14:57:05

Érdekesen hangzik, itt hallok róla először, se tv-ben, se újságban nem láttam, persze lehet hogy elkerülte a néha nagyon is megoszló figyelmemet :)

Akkor most mondhatjuk, hogy megtalálta az emberiség a HIV ellenszerét? Vagy csupán \"jelenleg ez a HIV fertőzöttek leghatékonyabb kezelési módszere\"?

Vajon hány év kell, mire ezt az ellenszert engedélyezik?
Mennyire lesz drága az ellenszer, csak az jut majd hozzá, aki meg tudja fizetni?

Kíváncsi leszek...

gàbor 2007.11.10. 21:16:10

Uj modszer a hiv virus ellen???Kitöl szàrmazik ez a hülyeség???A kombinàcios teràpia màr a 90 -es évektöl létezik,ami rengeteg melléhatàssal jàr.Pl;rémàllom,agyvérzés,zsiràtrendezödés(a combodrol àtrendezödik a zsir a pocikàdba)beesik az orcàd stb....
Jelenleg ez a legjobb modszer a Hiv ellen,de sajnos ezzel a modszerrel a Hiv virust nem lehet kiirtani.A virusszintet a vérben nem lehet kimutatni,ha valaki rendszeresen szedi a gyogyszereket,de a virus megtud bujni olyan helyekre is(sperma,agysejtek),ahol a kombinàcios teràpia sajnos neméri el a céljàt,vagyis csödöt mond...Teszem fel a kérdést,hogy lehet azt a badarsàgot kijelenteni,hogy ha valakit a kombinàcios teràpiàval kezelnek,hogy utàna màr nem mondhato rola,hogy Hiv fertözésben szenved???A Cd4 es sejszàm növekedik a kombinàcios teràpia hatàsàra,ezért a beteg meggyogyul,àll a cikkben???életeben nem hallottam még ekkora hülyeséget....Az igaz hogy jobban fogja érezni magàt a paciens,ha betartja pontosan a gygogyszerszedést,de ha kihagyja egy bizonyos ideig,vagy elfelejti,akkor a virus azonnal felerösödik,megkezdödik a replikàcio,vagyis a szaporodàs,és kialakul a gyogyszerre a rezisztencia(nem lesz többé hatékony a gyogyszer)...Azt is tudni kell,hogy hiàba vesz részt a hivfertözött a kombinàcios teràpiàn,a virus tovàbb szaporodik v.milyen mértékben olyan helyeken ahovà a gyogyszer nem tud eljutni...A mai tudomàny szerint egy hivfertözött akit kombinàcios teràpiàval kezelnek,nem tekinthetö gyogyultnak,mivel egy életen keresztül ràvan utalva a kezelésre,àllando vérvételre kell jàrnia 3 havonta,és szigoru fegyelmet igényel a paciens részéröl....
Ellnézést mindenkinek a helyesiràsi hibàkért,de a gépem nem magyar ékezetes!
üdvözlettel gàbor

Yo1 2007.12.19. 02:30:56

Az evszazad trukkje!
Mint ahogy a cikk is emliti, a HIV virust kezelendo gyogyszerek eladasa dollar milliardokat hoz a gyogyszergyaraknak. Azt mar elfelejtik hozzatenni, hogy tulajdonkeppen ezek a tablettak olik meg az embereket. Legtobben a gyogyszer okozta majelegtelensegben halnak meg.
Tobb ezren, koztuk Nobel dijas tudosok vitatjak a demagog teoriat, miszerint az HIV retrovirus okozza az AIDS nevu uj keletu betegseget. A gond hogy az HIV retrovirus pontosan ellenkezoen viselkedik mint ahogyan egy hasonlotol elvarhato lenne. Mivel az HIV virust meg senkinek sem sikerult elkuloniteni jelenleg is ervenyben levo 100 ezer dollaros dij van kituzve annak aki ezt meg tudja tenni. A teljesen megbizhatatlan tesztek csupan az antitesteket tudja megallapitani a verben, amit ugye barmilyen mas fertozes is okozhat.
Egy ausztral kutato csoport es sokam masok azt is ketsegbe vonjak hogy a fertozes szexualis uton terjed.
Az is egyre nagyobb kaoszt okoz a fejekben hogy HIV pozitivoknak minositett emberek lassan mar harom evtizede elnek egeszsegesen. Raadasul egy megvizsgalt AIDS beteg csoportnak a fele nem is volt HIV pozitiv.
Kulonbozo foldreszeken, mas es mas tuneteket sorolnak fel az AIDS betegseg megallapitasara. Egyebkent a betegsegek mint TBC korabban is letezett, de ha most egy TBC-s betegnel HIV-t is talalnak akkor azt mondjak ra hogy AIDS-e van.
Az HIV/AIDS kutatocsoportok oriasi allami tamogatasokat kapnak, szakemberek szazezrei vesztenek el jol fizeto allasaikat ha kiderulne hogy egy HOAX az egesz.
Sajnos magyar forditasban nem talalhatoak meg ezek az oldalak, viszont ahogy az ido telik es egyre masra vallanak kudarcot az HIV fertozest megakadalyozasara tett kiserleti gyogyszerkutatasok, mint a legutobb Del-Afrikaban, egyre tobb embert fog erdekelni az igazsag.
Nem konnyu hiszen a penzzel, befolyassal rendkivul jol ellatott demagog ideologita kepviseloket nem konnyu sarokba szoritani.
www.harpers.org/archive/2006/03/0080961

www.rethinkingaids.com/

www.virusmyth.net/aids/

www.newmediaexplorer.org/sepp/2006/05/03/why_i_quit_hiv_is_aids_myth_falling_apart.htm

yo1 2007.12.19. 02:31:58

Igazolaskent egy friss hir az USA-bol
Egy 45 eves amerikai holgynek 2,5 millio dollaros karteritest itelt meg a birosag mivel a teljesen megbizhatatlan HIV teszt pozitivva nyilvanitottak es elkezdtek vele szedetni antivirus HAART gyogyszert. Ettol aztan tenyleg betegge kezdett valni es AIDS-es tunetek leptek fel nala, noha az HIV teszt elott teljesen egeszseges volt es mondani sem kell hogy negativ!
Szegyen a penzehes gyogyszergyarakra!
www.rethinkingaids.com/Content/PressReleases/VerdictBringsUpProblemswithTestingTreatment/tabid/95/Default.aspx
süti beállítások módosítása