Cogito

Orosz Viktória vagyok, orvostanhallgató. Blogomon az orvostudomány és egészség friss, érdekes és hasznos híreit, kutatási eredményeit szeretném ismertetni. Célom, hogy a közemberekhez is közelebb kerüljön ez a tudomány. E-mail címem: viki@housemd.hu Add to Netvibes

Kritika a Cogito-ról gblog2011.jpg Az ÉLETMÓD kategóriában a zsűri által legjobb 10 blog közé lett sorolva a Cogito!

Facebook

Kommentek

Keresők

Google

Piócák mentették meg a szörfös kezét

2009.03.12. 18:54 Orosz Viktória

Kisebb csodát vittek végbe azok az ausztrál orvosok, akik egy cápatámadás túlélőjének szétroncsolt kezét piócák segítségével mentették meg.
A 33 éves Glenn Orgiast szörfözés közben támadta meg a több mint két és fél méteres fehércápa. A férfi kezét csak egy három centiméteres bőrdarab tartotta a helyén, így orvosai szinte biztosak voltak benne, hogy nem sikerül megmenteni.
"Mindamellett, mivel viszonylag hamar kórházba került, és alapvetően jó egészségi állapotban volt, így megpróbálkoztunk a kéz megmentésével" - nyilatkozta Kevin Ho plasztikai sebész.
Az orvosoknak piócák segítségével sikerült visszaállítaniuk a sérült kéz vérkeringését, így még arra is van esély, hogy a végtagfunkciók visszatérjenek.
"Persze a teljes gyógyulás még nagyon messze van, de reméljük, hogy egyes végtagfunkciók visszatérhetnek majd idővel" - nyilatkozta Dr. Ho.
Ausztráliában az utóbbi kétszáz évben mindössze 194 halálos áldozatot követeltek a cápatámadások.

1 komment

Címkék: érdekesség

A bejegyzés trackback címe:

https://cogito.blog.hu/api/trackback/id/tr49998552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Packolombo 2009.03.14. 23:22:24

@Almaspite: ezt nem lehetett volna a "bakker", és a capslock használata nélkül leírni?

akkor is érthető lett volna az észrevételed
süti beállítások módosítása