Cogito

Orosz Viktória vagyok, orvostanhallgató. Blogomon az orvostudomány és egészség friss, érdekes és hasznos híreit, kutatási eredményeit szeretném ismertetni. Célom, hogy a közemberekhez is közelebb kerüljön ez a tudomány. E-mail címem: viki@housemd.hu Add to Netvibes

Kritika a Cogito-ról gblog2011.jpg Az ÉLETMÓD kategóriában a zsűri által legjobb 10 blog közé lett sorolva a Cogito!

Facebook

Kommentek

Keresők

Google

Karácsonykor hal meg a legtöbb amerikai

2010.12.29. 10:34 Orosz Viktória

Egy új tanulmány szerint – amely a Social Science and Medicine című folyóiratban jelent meg - az amerikaiak nagyobb gyakorisággal halnak meg karácsonykor, mint az év bármely más napján.

Az 1979 és 2004 közötti halotti bizonyítványokat átnézve a kutatók azt vették észre, hogy – a szokásos téli emelkedésen kívül -  42 325-tel több természetes halál fordult elő a karácsonnyal kezdődő két hét alatt. A California Egyetem kutatói beszámoltak arról, hogy az ünnepek alatt általában is gyakoribbak a halálesetek, karácsonykor és újév napján pedig drámaian megnő a kórházban történő elhalálozások száma is. A tanulmányból az is kiderült, hogy ünnepnapokon többen halnak meg a kórházi osztályokon vagy még az odaérkezésük előtt, mint az év többi napján. A lehetséges magyarázatok között szerepel a sürgősségi osztályok túlterheltsége ezen időszakban, a nagyobb téli utazások, a hideg időjárás és az önpusztító szerek intenzívebb használata.

Szólj hozzá!

Címkék: statisztika halál

süti beállítások módosítása