Cogito

Orosz Viktória vagyok, orvostanhallgató. Blogomon az orvostudomány és egészség friss, érdekes és hasznos híreit, kutatási eredményeit szeretném ismertetni. Célom, hogy a közemberekhez is közelebb kerüljön ez a tudomány. E-mail címem: viki@housemd.hu Add to Netvibes

Kritika a Cogito-ról gblog2011.jpg Az ÉLETMÓD kategóriában a zsűri által legjobb 10 blog közé lett sorolva a Cogito!

Facebook

Kommentek

Keresők

Google

Leszokás(oka)t elősegítő tabletta

2007.07.11. 14:10 Orosz Viktória

A Kaliforniai Egyetem kutatói úgy vélik, hogy a Chantix - amelyet Európában Champix néven forgalmaznak - azért lehet eredményes az alkoholizmussal, sőt szinte minden egyéb szenvedélybetegséggel szemben is, mert az agy örömközpontjára hat, arra a területre, ahol a függőség is kialakul.A nikotin és az alkohol is az agynak ugyanazon a részén fejti ki a hatását: több dopamin termelésére készteti az agyat. Vagyis azok a szerek - például a varenicline - nem csak a nikotinéhséget csökkenheti, hanem az alkohol iránti igényt is.
A Chantix hatóanyaga,- a varenicline - úgy működik, hogy ugyanazon receptorokhoz kapcsolódik, mint a nikotin. Izgatja őket, amitől a nikotin és alkohol hatásához hasonlóan dopamin szabadul fel a örömközpontban, de mindeközben a nikotinra és alkoholra jellemző káros hatások elmaradnak.

Ha van esetleg olyan ember akinek személyes tapasztala van a gyógyszerrel kapcsolatban vagy ismer olyan esetet, kommentben szívesen fogadom, hogy mire használta és mennyire hatásos!

Bővebb információ a Chantix/Champix-ról:
Itt

41 komment

Címkék: függőség gyógyszer alkoholizmus leszokás champix

A bejegyzés trackback címe:

https://cogito.blog.hu/api/trackback/id/tr1116000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NoNo 2007.07.28. 17:21:13

Vényköteles gyógyszert nem szabad reklámozni (név megemlítése is az!)

morph 2007.07.28. 20:57:48

nem mondhatom egy barátomnak, hogy ez nekem bevált, kérdezze meg az orvosát?

Schmidt Erika · http://sherika 2007.08.08. 08:00:04

Én és a férjem harmadik hete szedjük, azóta nem dohányzunk.Már az első héten, amikor a 0,5 mg -ot kellett szedni, hatásos volt. Akkor még rá-rágyújtottunk, de hiányzott a cigizéssel járó jó érzés.Mindegy volt, hogy szívom, vagy nem. A nikotinéhség nem jelentkezik,de néha elindulok rágyújtani, tehát inkább a berögzült cselekvés jön elő.Szóval nem okoz különösebb nehézséget a leszokás. Elég erős dohányosok voltunk.Nem tudom, hogy az mitől van, talán a testsúly/kg -ra jutó mennyiség miatt, de úgy látom, hogy a férjemnek nem megy olyan könnyen, mint nekem.Már sokszor próbáltuk abba hagyni a dohányzást, de nem sikerült. Remélem, hogy most menni fog.Azt tervezzük, hogy összesen 4 hétig szedjük,és ha addig nem gyújtottunk rá, talán nem is fogunk gyógyszer nélkül sem.

Orosz Viktória · http://cogito.blog.hu 2007.08.08. 08:41:27

Sok sikert, vagyis inkább kitartást kívánok!

Suppe 2007.12.08. 13:49:14

Én is szedtem a \\\"gyógyszert\\\" két hétig,le is szoktam a cigiről,DE pánikbeteg lettem!!!Köszönöm!!!Nem a családi hátteremmel,vagy anyagi és munkahelyi problémáim vannak!Ellőtte TELJESEN BOLDOG voltam!!!Most már inkább cigiznék!!!

metamorph 2007.12.22. 14:46:48

mi az, hogy pánikbeteg?

Ági 2008.01.10. 12:21:51

Én is felirattam tegnap a champix-ot. Gondoltam utána nézek a neten mielőtt kiváltom. rátok találtam és nagyon örülök, hogy más is hasonlóan érez a leszokással kapcsolatosan mint én. Én egy doboz cigit szívok el egy nap. A munkahelyemen nem nézik jó szemmel, hogy cigizek így itt kb. két óránként megyek ki, de ekkor már nagyon feszült vagyok és utálom, hogy ennyire függök a cigitől. De úgy érzem, hogy a napi megszokás miatt ( kávé,evés után, stb.) nem tudnám egyedül letenni. Engem teljesen meggyőztek kipróbálnám, de találtam egy cikket amiben az írják, hogy a champix-ben található vareniklin hatóanyag depressziót és öngyilkossági hajlamot okozhat. Én nemrég lábaltam ki a depresszióból és nagyon nem szeretnék visszaesni. Nektek nem lettek a szertől depis tüneteitek?

Mági! 2008.02.11. 14:06:22

Sziasztok!

A férjemmel mi is szedjük a "szert" ! Én úgy érzem magamon, hogy jó! A mai nap még csak 2,5 szálat szívtam el! Úgy érzem, mintha beteg lennék (kapar a torkom, krákogok cigi után...)! Amikor a megszokás miatt rá akarnék gyújtani, arra gondolok, hogy úgysem fog jól esni, ezért nem is gyújtok rá, inkább iszom egy kortyot, vagy bekapok egy szem rágót! De ha mégis rágyújtok mondván: "Hátha mégis jól fog esni!" akkor sem esik jól!!!
Jó érzés, hogy nem füstölök annyit, mint mielőtt elkeztem szedni a bogyót (amúgy ez a 7.napom). Egyik nap elkapott egy dühroham! A tabletta bevétele után éreztem, hogy az egész testemet elönti a meleg, aztán hirtelen ideges lettem, aztán kicsit sírtam, aztán lenyugodtam.... Olyan volt, mint egy nyári zápor... jött, aztán már nyoma sem volt...
Ezen az egy dolgon kívül semmilyen mellékhatást nem észleltem, szerintem nagyon jó a "cucc" !
A férjemnek kicsit nehezebben megy, úgy látom, mert ugyan ő is kevesebbet szív, de mégsem megy neki olyan könnyen, mint nekem. Eddig kb. 1,5doboz cigit füstölt el, most úgy látom, kb. 1doboznál tart!!!
Remélem, hogy ha elkezdjük a 2X1mg-ot, talán még hatásosabb lesz!!!
Schmidt Erika!!! Légyszi, ha olvasod írd meg, hogy mi a helyzet nálatok azóta, mert mi is így tervezzük!!!

Zsike197dw 2008.02.19. 20:30:16

Sziasztok!

alma 2008.04.11. 20:39:25

Mindenkinek szép jó estét kívánok!Alma vagyok.Ma vettem be a 5.napra jutó tablettáimat.Rettentően drukkolok,hogy használjon!Bele olvasgattam itt a leveleitekbe,mint látom,van sikerélmény,de van aki boldogabb lenne ha még mindig dohányozna.Én mára vártam valami hatást,de eddig elmaradt.Pedig bagózom rendesen!Én valahogy mindig kibírom,ha kórházban fekszem,soha nem megyek ki dohányozni,(COPD-m van).Aztán jönnek a megszokott napok,vele a cigaretta,a rítuálé,hogy rágyújtok,stb.
Hát sorstársak,akkor most már csak megjön valami érzés/rosszullét, ami arra késztet,hogy letegyem ezt a bűzrudat!Türelmem van,,,,kivárom!!!
Addig is,,,, legyetek erősek,akik már felhagytatok vele!!!

mumus78 2008.04.21. 14:20:38

Sziaztok!
Én 3 napja kezdtem el szedni a gyogyot!Nem tudom hogy magamba beszélem e de már nem kivánom annyira ha rá is gyujtok nem esik jol sőt hagyom elégni vagy eloltom. Van hogy gondolok rá de jo lenne elszivni egy cigit kávé mellet de ennyi.Ami már nem kellemes én mintha le lennék lassulva állandóan csak aludnék szédelgek de lehet hogy ez tavaszi fáradság !?Nektek voltak ilyen tüneteitek az elején?
Sok sikert mindenkinek!

Bx 2008.05.06. 09:03:40

Ma lépek a 9. dohányfüst mentes hónapba. 18 év kemény dohányzás és ezer eredménytelen próbálkozás után a Champix segített. Nem volt könnyű, de ez volt az első szer amely hathatósan cc. 50 %-ban csökkentette a nikotin iránti vágyat. A "segítséget" érezve a fennmaradó kényszerrel már akaraterőből sikerült megkűzdenem. Az első 6-7 hónapban még naponta 1-2 szer rámtört a "most aztán rá kellene gyújtanom" érzés, de rágóval cukorkával tudtam kontollálni. Ma már zavar a füst.

Orosz Viktória · http://cogito.blog.hu 2008.05.06. 12:35:47

Bx! Gratulálok, és örülök, hogy sikerült leszoknod!

JéJé 2008.05.20. 16:17:10

De jó, hogy idetaláltam! A pozitív véleményekhez csatlakozom! 36 év (!) erős dohányzás után tettem le a cigit, ennek a gyógyszernek a segítségével. Én semmilyen nyomasztó érzést nem tapasztaltam, bár az orvos figyelmeztetett, hogy hormonális hatásai vannak (a dopamin termelődését programozza át, vagyis inkább vissza a cigi előtti - az se most volt... - állapotba). Nekem gyakorlatilag szenvedésmentesen sikerült leszoknom, a legnagyobb problémát nekem is az életformaváltás, a kényszerek leküzdése okozta. Erre meg nagyon jó ötletek vannak az eroaleszokashoz.hu oldalon, ajánlom a figyelmetekbe! Szóval ma már más ember vagyok, érdekes élmény ez így az 50-es éveim végefelé :) Hasolnó jókat kívánok mindenkinek! Higgyétek el, nem éri meg a cigi! ...így utólag :)

Kati 2008.07.11. 07:50:30

Én is szeretnék leszokni a cigiről.Hol lehet feliratni ezt a gyógyszert és kb mennyibe kerül?

Joli46 2008.07.25. 21:39:17

Üdvözlök mindenkit!
Én is elkezdtem szedni a tablettát, most tartok a 12.napnál.3.napja nem gyújtottam rá.Nekem nagyon nehéz ezt megállni, túl sokáig és túl sokat szívtam.Elég pörgős vagyok, de most teljesen lelassultam.A reggeli adag bevétele után elég erős hányinger gyötör, de egy-két óra elteltével az megszűnik.Még mindig szeretnék rágyújtani, bár a cigi már nem ízlett akkor sem, amikor a fél mg-os adagokat szedtem.Eddig még sikeresen ellenálltam, remélem ezután is így lesz.
Kati! a háziorvos felírja a gyógyszert!Kezdőadag 11 ezer Ft körül van.

Joli46 2008.08.14. 08:43:31

A 23.füstmentes napomnál tartok.Két hete 2x fél mg tablettával elég jól birom.Köhögésem teljesen megszűnt már az első héten.Kissé lustábbnak érzem magam.

Orosz Viktória · http://cogito.blog.hu 2008.08.14. 15:25:59

Joli46, ez nagyon jó hír, csak így tovább!
MINDENKI! Mivel sok komment érkezett ehhez a témához, nyitottam a Champixosoknak és dohányzásról leszokni vágyóknak egy külön fórumot.
cogito.blog.hu/2008/08/09/forum_59
Kérlek benneteket, osszátok meg történeteiteket ott, hogy másoknak is tudjatok segíteni!

Majtán Anikó · http://majtananiko 2008.09.13. 19:08:31

Sziasztok! Úgy látom mindenhol a hasonlóság jön ki, / több fórumon jártam már / én ma vagyok 9. napos, szintén aluszékony, és lusta lettem, de éjszaka nem tudok aludni. A szám keserű, a nyelven kétszer akkora, mint kéne, a mozdulataim koordinálatlanok, szóval sok jót nem tudok mondani, és ma pl. elszívtam 4 cigit. Amint itt a netten olvasgatok egyre csak a cigi jár a fejembe. Depisek! Erre a legjobb gyógyszer a földdel, fával való kapcsolat! Tessék ásni, fákat ölelni, holnap én is azt teszem!
Ne gyújtsatok ma már rá!!!!!!!
Sziasztok anikó

dancingqueen 2008.10.14. 12:22:06

én is ezzel tettem le:)egész leszokási naplóm van,amit napról napra vezettem...ha érdekel valakit,szóljatok

Eddyy 2008.10.28. 20:19:49

Sziasztok!
Én is most szeretnék leszokni.Az orvos ajánlotta ezt a gyógyszert,bár a mellékhatásokat nem közölte.Nekem a munkám miatt elengedhetetlen hogy fitt legyek,valamint minden nap vezetek...
Sok jót nem hallottam.Tudna valaki segíteni???
Köszike

Orosz Viktória · http://cogito.blog.hu 2008.10.30. 15:37:05

Ha ezt végig olvasod láthatod, a legtöbb embernek itt bevált! Nekem közvetlen tapasztalaton nincs vele, de sok ismerősömnek is bevált. Esetleg ezt a kérdés ha beírod fórumunkra: cogito.blog.hu/2008/08/09/forum_59 beindul ott is egy beszélgetés és tapasztalatokat tudtok cserélni! Sok sikert!

evelin 2008.11.06. 20:45:30

Sziasztok!
látom hogy szépen le tud szokni mindenki a dohányzásról a szer segítségével,de arra lennék kíváncsi h mint az fent írva van az alkoholról is le lehet vele szokni! van valakinek ilyen jellegű tapasztalata? nagyon fontos lenne! köszönöm

dr geletey zsolt 2008.11.19. 09:07:12

Helló !

Messzemenő következtetés igénye nélkül csak tájékoztatási szándékkal referálok. Engem ijjesztően befolyásol már 2 nap után , tisztánlátásom , koordinációs készségem =0.
Szerintem masszív drog , én ezt tapasztalom , orvosom megkeresésére és tanácsára felhagytam vele és várom , hogy kiürüljön a szervezetemből . Hiányolom az erre is kiterjedő orvosi tájékoztatást és eleve a kötelező orvosi kontrollt. Esetem bizonyosan kirívó ... Mindenkinek sok sikert kívánok.

Csabi 2008.11.21. 15:29:39

jajj de jo lenne leszokni..es de jo lenne ha mindig dohanyozhatnek.. Egyebkent meg a gyogyszer pszichiatriai mellekhatasarol: en magamon azt vettem eszre,hogy amikor abbahagyom a dohanyzast(barmifele gyogyszer,rago nelkul egyk naprol a masikra)-akkor az elso 2-3 napban iszonyatosan szenvedek,fizikailag es lelkileg is.fel vagyok porogve,kicsattanok az energiatol,tele vagyok eleterovel es ugy erzem meg tudnam valtani a vilagot es pikk pakk megmasznam az everstet is.ugyanakkor irrital minden,a legkisebb surlodas is felboszit,vadallatta valok es ez tart vagy 2 hetig(ilyenkor jo lenne egy no az agyikomba).utana viszont egy mely szakasz kovetkezik,vegtelen nyugalom.testi es lelki.almatlansag is jelentkezhet,apatiaval,erdektelenseggel fuszerezve.Ezt a "champion" gyogyszert nem probaltam, de a lelki-psziches-pszichiatria-pszichoszomatikus jelensegek nalam pusztan a nikotin elvonas miatt jelentkeznek.Mindenesetre ez az ongyilkossagi kiserletek es stb a gyogyszer utan-inkabb kosz nem.Mondjuk en testileg es lelkileg is nagyon ra vagyok allva a dohanyzasra.es szeretem is.de tenyleg szedszedi a szervezetem(tudo,verkeringes-mar erzem),uh ezert akarok leszokni,(plusz a csaladban vannak kozeli rokonok akik tudo rakban halltak meg,meg erelmeszesedes-labujjak vagasa ebbol kifolyolag es kemeny dohanyosok voltak,uh valoszinuleg en toluk orokoltem a hajlamot).Uh mindenki szokjon le minnel elobb ha tud,mert kibaszottul karos,még ha elvezetes is.ha csak nem allja meg hogy napi 4 -5 szalnal tobbet nem sziv-de ez nem jellemzo hosszutavon,csak igazan eros jellemu es eros elhatarozasu emberekre.
Egyebkent en mindig vagy az elso 2 napban bukok el,vagy 2 honap utan.De azt mondhatom,hogy ha valaki az elso hetet kibirja,teljesen cigi nelkul,akkor mar sinen van es nem fog "fajni" utana.Ha meg valaki annyira szeret dohanyozni,hogy el se tudja kepzelni az eletet nelkule,azt hagyjuk,had elvezze a szenvedelyet,mert meg akkor is ra fog gyujtani,amikor mar vastudon van.
errol jut eszembe: a coffe and cigarettes nevu filmet ajanlom figyelmetekbe,pontosabban azt a reszet amiben Tom Waits dumal Iggy Poppal.zsenialis.

Csabi 2008.11.21. 15:38:05

meg valami;ha igazan le akarsz szokni,gyoygszer,meg minden nelkul:vegy ki 3 honap szabadsagot,utazz el svedorszagba,az eszaki regiokba ahol csak medve van meg fa, es allj be favagonak.havi fel milliot megkeresel,kitisztul a tudod,megizmosodsz,( es megtanulsz gyorsan futni a medve elol;).ez eleg extrem forma,de mukodik es egeszseges,jo penzt is hoz.de ebben a formaban is elengedhetetlen az akaratero es meggyozodes hogy le akarsz szokni,mert ez neked jo.

Olistan 2008.11.24. 15:00:43

Hali!
1 hete szedem a bogyót, ma kezdem a 2x1-es dózist. Eddig semmit nem vettem észre, kíváncsi vagyok, ha holnaptól nem gyújtok rá lesz-e változás. Én ugyanúgy kívánom a cigit mint eddig, de az elhatározásom most nagyon erős, napi kb. 50 szál cigit szívok. Éppen időszerű abbahagyni!!!

Ilonka64 2008.11.25. 11:21:45

Sziasztok!

Kb 2 hete kezdtem el szedni a bogyókat.
Birtam 2 napig.
Kérek a már rutinosoktól tanácsot!!!!
Nem tudom letenni a cigit!!! Hogy csináljam?
Segitsetek!!!
Köszönöm szépen.

Olistan 2008.11.28. 12:44:53

Ilonka64 és mindenki, aki le akar szokni!

Hétfőn azt mondtam magamnak: itt a vége! Cigi nem volt már itthon, a hamutartókat kidobtam. A helyi zöldséges az almaforgalmának jelentős részét azóta velem bonyolítja, szedem a bogyót (1 mg reggel-este), de tény: nincsenek dühkitöréseim, depijeim, hisztijeim. Ne gondold, hogy csodaszer, minden második gondolatom a bagó, de az elhatározást növeli, hogy nehogy már cigire is elköltsek havi 40 rongyot, meg a gyógyszer is havi 20... Summa summarum: ez az 5. (!) nap, hogy nem cigiztem!!! Megyek, eszek egy almát...

jozsua 2009.01.10. 10:39:04

Az előírások szerint szedem a gyógyszert és 40 napja működik. A teszt szerint erőssen függő voltam és 40 évig dohányoztam. Nekem egy barátom ajánlotta, azóta én is merem ajánlani másoknak.

Perecz úr · http://preview.tinyurl.com/5fkl8z 2009.01.10. 19:41:02



Akkor ez most azt jelenti, hogy, cigi meg alkohol helyett

a Csampixtól lesz a páciens függő?

jóhír 2009.01.21. 08:42:14

Abban kérem a segítségeteket, hogyan kell most szedni a gyógyszert, mert a doki azt mondta hogy az 1 mg-ossal kell kezdeni napi 1x1. Elolvasva a tájékoztatót homlokegyenest mással találkoztam. Most akkor melyik a jó módszer? Vagy mindegy? Esetleg (hamár 1 mg-osat írtak fel és ki is váltottam) el lehet felezni, hogy a 0,5 mg-ot kezdjem?
Köszönöm a válaszokat.

Runningfox 2009.01.27. 20:00:06

@jóhír:
Szia!
Igen, lehet felezni, és a tájékoztató szerint kell szedni! Az orvosod elég tájékozatlan lehet a témában....:(
Én additológián írattam fel, ott részletes tájékoztatást kaptam. Nagyon hatásosnak tartom, hét napja szedem 40-ről 8 szálra csökkent a napi adagom...A 11. napot jelöltem meg az első füstmentes napnak, szerintem simán menni fog!
Sok sikert neked is!

Jakob 2009.01.28. 18:49:10

Hivatalosan a 0,5 mg az első.
Nekem bejött. Most már közel fél éve leszoktam, 10 év dohányzás és napi másfél doboz cigi és pár sikertelen leszokási próbálkozás után.

Ami viszont fontos: kell hozzá AKARAT is. A gyogyi magában kevés. Vele nagyságrendekkel könnyebb de ha az ember nem szánja rá magát igazán akkor nem fog menni.

Egyik ismerősöm leszokott a tablettáról mert nem esett neki jól a cigi... És tényleg ez a hatása.

Amúgy szerintem e nélkül nekem nem ment volna.

Saját tapasztalat: nagyon szép álmaim voltak amig szedtem, ami hiányzik, viszont néha hányingerem volt tőle... ami meg nem ...
Most már örülök, hogy nem szivom és néha már zavar a füst.

fusihu 2010.09.01. 17:51:26

Napi 1-2 dobozt szívtam el. 16 éves kormtól dohányoztam. Esténként felkeltem mert fájt a tüdőm, majd orvoshoz el. Felírta a Champixet.
Eslő héten még dohányoztam mellette de fele annyit. Majd semennyit. Én személy szerint fogytam tőle 13 kg-ot.
Az első 2 hét volt nehéz. Általában kimondtam mindenkinek amit gondoltam - volt egy kis személyiségváltozás.
Minden szempontból jobban voltam utána. jó volt.
Nekem nem kellett akarat a gyógyszer mellé. Egyszerűen nem kívántam. alkoholra se tudtam nézni. helyette sokat olvastam :):):)) Ami negatív volt egyedül, hogy hiányzott a gyógyszer :) Jó kis koncentráció növelő volt számomra.
4 hónapja nem dohányzom.
Szóval hajrá. Ezzel menni kell.
UI.:
Anyámnak vettem, de ő allergiás lett rá.

Ágica 82 2011.03.01. 11:10:12

1 hete szedem a CHAMPIX nevű gyógyszert.
Még néha rágyújtok mellette de 3-4 szál de ez se esik jól.A gyógyszer nélkül elment 1 dobozom.
Remélem már jövő héten ennyit sem fogok szívni.
Nekem se a rágó se a tapasz nem segített még ennyire sem.
Mindenkinek kívánom,hogy sikerüljön ki leakarja tenni.

Pamela89 2011.09.14. 18:20:24

Sziasztok!
Én tegnap kezdtem el szedni e gyógyszert,de nem a felírtak szerint! 1mgossal kezdtem napi 2 szemet!
Tegnap 3kor vettem be az elsőt...negyed órával rá rettentő rosszul lettem,aznap összesen 6 slukk cigit bírtam elszívni,egyszerűen annyira büdősnek éreztem hogy nem bírtam többet szívni belőle :)Ma már reggel rá se gyújtottam,most este fél hét van és egyszerűen nem kell.Hozzáteszem 5 évig szívtam napi 2-3 dobozzal fekete Marlboro Touchot.Igaz érzem mikor beveszem a gyógyszert,de elenyésző ahhoz képest amit a cigi okozott nálam...

riki2 2012.02.12. 15:23:16

Sziasztok! Én 11 napja szedem. Első reggelem 16 év után, hogy nem azzal kezdtem a napot, hogy rágyujtok. Én nem ismerem a hatóanyagokat, de azt vettem észre, mivel én eleve hiperaktív lennék gyárilag- én ettől a gyógyszertől levagyok szedálva. Ülök és nézek ki a fejemből- le vagyok lassulva. Ugyanakkor több ismerősöm ezzel tette le, számomra ők eleve normál aktivitásúak- ők fel voltak dobva, alig bírtak aludni stb. Én mióta szedem gyakorlatilag alig bírok állva maradni:( .
Mindezek ellenre ma az elő nap h nem dohányzom. Csupán azért szedem , mert a hitet valamire alapoznom kell Sík ideg vagyok! Bárkit leordítok aki a szemem elé kerül..mindezt úgy h közben még állni sem tudok. Azért mától nem gyujtok rá többet, mert nagyon drága ez a gyógyszer a párom vette meg. Nem akarok neki csalódást okozni, ezért ha kitépem a végtagjaimat akkor is végig kell csinálnom. Szenvedek!! Azt hiszem jobb ha holnaptól nem veszem be. :( !! Hátha ujra tevékenyebb leszek - az alap megvan már elégettem a cigim is. Nem rohanok holnap boltba cigiért , csak végre legyek már kicsit tevékenyebb!! Sziasztok!

Henriett Baráth 2015.12.01. 13:41:12

@Orosz Viktória: @Olistan: @riki2: Ez komoly??Megvettem,de nemmerem bevenni,főleg mostmár igy,hogy ma sokat bagóztam,VIKI SEGITS!!
süti beállítások módosítása