Cogito

Orosz Viktória vagyok, orvostanhallgató. Blogomon az orvostudomány és egészség friss, érdekes és hasznos híreit, kutatási eredményeit szeretném ismertetni. Célom, hogy a közemberekhez is közelebb kerüljön ez a tudomány. E-mail címem: viki@housemd.hu Add to Netvibes

Kritika a Cogito-ról gblog2011.jpg Az ÉLETMÓD kategóriában a zsűri által legjobb 10 blog közé lett sorolva a Cogito!

Facebook

Kommentek

Keresők

Google

Írisz diagnosztika

2007.05.08. 18:11 Orosz Viktória

1880-ban dr. Péczely Ignác tanulmányaival megalapozta a mai modern iridológiát.  Német tudósok figyeltek fel erre a tanulmányra és évtizedes kutatómunkával fejlesztették tovább. A szem vizsgálata lépésről-lépésre történik. Először a szem környékét, a ráncokat, elszíneződéseket, ödémákat vizsgáljuk, ezek a máj, a vese és a szív rendellenes működésére utalnak. A szklera, vagyis a szemfehérje az érrendszer, a koleszterinszint, a keringési rendszer állapotára, a pupilla fényjelenségei az öröklött tulajdonságokra, a pupilla alakváltozásai a szerzett tulajdonságokra, a pupilla szegélye a vegetatív idegrendszer, a gerincből kilépő idegek állapotára, maga az írisz pedig az egész szervezetben zajló anyagcsere-folyamatokra, valamint az egyes szervek, illetve az egész szervezet területén történő kóros folyamatokra vonatkozóan adnak tájékoztatást. A vizsgálat réslámpával történik, amivel akár 100x-os nagyitást is el lehet érni. Előnye a vizsgálatnak, hogy teljesen fájdalom mentes és a szervezet egészére vonatkozóan ad egy átfogó képet.

4 komment

Címkék: vizsgálat írisz diagnosztika iridológia

A bejegyzés trackback címe:

https://cogito.blog.hu/api/trackback/id/tr9572822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

P. A. 2007.05.13. 18:13:23

Én nem sokat tudok erről a vizsgálati módszerről, de nagyon érdekelne részletesebben. Két fiam van, 6 és 12 évesek, és szeretném megvizsgéltatni őket. Sajnos azt sem tudom, hogy Miskolcon van-e rá lehetőség és, hogy gyerekeken is végezhető-e? Kérem segítsenek, egy telefonszámmal vagy címmel!!! Köszönöm.

Orosz Viktória · http://cogito.blog.hu 2007.05.13. 18:33:17

Jelenleg erről a címről tudok:
-Budapest, 1184 Hengersor u. 73. Ormós Intézet 06-1-295-5963
Az írisz vizsgálat továbbá kb. 10 éves kórtól ad megbízható információt Tehát a nagyobbik fiút, ha van rá lehetőség nyugodtan meg lehet vizsgáltatni. Teljesen veszéltelen és nálla már ad értékelhető inromációt. Remélem valamicskét tudtam segíteni.

P. A. 2007.05.13. 18:41:53

Köszönöm a segítséget!!!

P. A. 2007.05.13. 18:45:45

Köszönöm a segítséget!!!
süti beállítások módosítása