Cogito

Orosz Viktória vagyok, orvostanhallgató. Blogomon az orvostudomány és egészség friss, érdekes és hasznos híreit, kutatási eredményeit szeretném ismertetni. Célom, hogy a közemberekhez is közelebb kerüljön ez a tudomány. E-mail címem: viki@housemd.hu Add to Netvibes

Kritika a Cogito-ról gblog2011.jpg Az ÉLETMÓD kategóriában a zsűri által legjobb 10 blog közé lett sorolva a Cogito!

Facebook

Kommentek

Keresők

Google

Fejlődő transzplantáció

2007.05.21. 15:08 Orosz Viktória

1998-ban alakult meg a Transmedics Massachusetts-ben. Ahogy nevükben is benne van, a transzplantációk fejlesztésével foglalkoznak. Egy nagyon friss és nagyon hasznos újításukról szeretnék beszámolni.
Az ún. Organ Care System még kisérleti fázisban van. Az adott szervet melegen tartja és a szervkivétel és behelyezés között biztosít a szervnek egy olyan környezetet, mintha továbbra is 1 testben lenne(pl. szívben meleg vért v. speciális folyadékot keringet), így normális működése fenntartható, azaz a szív ugyanúgy ver, máj esetén a máj epét termel, a vese pedig továbbra is vizeletet termel. Előny továbbá, hogy nő a biztonságos időtartam a szerv kivétele és beültetése között. A szervsérülés esélye pedig minimalizálódik. Már megtörtént az első műtétek. Eddig 20 sikeres műtétről számoltak be.






















A OCS működése

Ezenkívül egy nagyon jó kis bemutató található(természetesen angolul) a http://www.transmedics.com/wi/organCare_flash.html címen.

Szólj hozzá!

Címkék: fejlődés transzplantáció organ care system transmedics

A bejegyzés trackback címe:

https://cogito.blog.hu/api/trackback/id/tr3384713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása