Cogito

Orosz Viktória vagyok, orvostanhallgató. Blogomon az orvostudomány és egészség friss, érdekes és hasznos híreit, kutatási eredményeit szeretném ismertetni. Célom, hogy a közemberekhez is közelebb kerüljön ez a tudomány. E-mail címem: viki@housemd.hu Add to Netvibes

Kritika a Cogito-ról gblog2011.jpg Az ÉLETMÓD kategóriában a zsűri által legjobb 10 blog közé lett sorolva a Cogito!

Facebook

Kommentek

Keresők

Google

19 év után ébredés!

2007.06.04. 07:45 Orosz Viktória

Egy aranyos storyt találtam az MTI-n:
19 évet töltött egy lengyel férfi kómában. Amikor visszanyerte öntudatát, meglepődve tapasztalta, hogy hazájában időközben a demokrácia és a piacgazdaság vette át a kommunizmus és a tervgazdaság helyét.

Jan Grzebski 1988-ban, egy baleset következtében került öntudatlan állapotba. Orvosai csak 2-3 évet jósoltak neki - számolt be róla szombaton a lengyel tömegtájékoztatás. A most 65 éves vasutas életét felesége gondoskodása mentette meg. Egy csapat tapasztalt ápolóéval felérő szakértelemmel ápolta a férjét, és hogy a felfekvéseket megelőzze, minden órában változtatta a beteg testhelyzetét - írta az egyik lengyel bulvárlap.
"Amikor kómába estem, a boltokban csak teát és ecetet lehetett kapni, a húst jegyre adták és a benzinkutaknál hatalmas sorok kígyóztak. Most pedig azt látom, hogy az emberek mobiltelefonnal járnak-kelnek az utcán, a boltokban pedig annyi az áru, hogy szinte beleszédülök" - álmélkodott Grzebski. Az eltelt idő alatt mind a négy gyermeke megházasodott és született 11 unokája. Mint mondta, halványan emlékszik a családi eseményekre, amelyekre felesége kómás állapotban is, tolószékben elvitte, és fel tudja idézni azt is, hogy a családtagjai megpróbáltak kapcsolatot teremteni vele.

1 komment

Címkék: kóma

A bejegyzés trackback címe:

https://cogito.blog.hu/api/trackback/id/tr7092178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása