Cogito

Orosz Viktória vagyok, orvostanhallgató. Blogomon az orvostudomány és egészség friss, érdekes és hasznos híreit, kutatási eredményeit szeretném ismertetni. Célom, hogy a közemberekhez is közelebb kerüljön ez a tudomány. E-mail címem: viki@housemd.hu Add to Netvibes

Kritika a Cogito-ról gblog2011.jpg Az ÉLETMÓD kategóriában a zsűri által legjobb 10 blog közé lett sorolva a Cogito!

Facebook

Kommentek

Keresők

Google

Egypetéjű 4es ikrek

2007.08.17. 19:45 Orosz Viktória

Az amerikai lányok császármetszéssel jöttek világra még vasárnap a Montana állambeli Great Fallsban, jóllehet szüleik kanadaiak, és Calgaryban élnek. Csakhogy ott nem volt olyan kórház, amely vállalta a szülést, ezért aztán a párnak 523 kilométert kellett utaznia, külföldre, a déli szomszédba. Külön érdekesség, hogy a lánykakvartett természetes úton fogant, nem mesterséges megtermékenyítéssel, amely esetén gyakoribb a többszörös ikerszülés. A babák jól vannak, de a vártnál két hónappal korábban érkeztek és várhatóan 4-6 hétig a kórházban tartják őket megfigyelés alatt. Súlyuk 0,98 - 1,18 kilogramm között van. A szakirodalom szerint a spontán egypetéjű négyesiker-terhesség esélye egy a 13 millióhoz. Ötvennél is kevesebb ilyen ikernégyes él az egész világon. A kanadait megelőző tavaly áprilisban született Indiában.
 

Szólj hozzá!

Címkék: szülés érdekesség ikrek

A bejegyzés trackback címe:

https://cogito.blog.hu/api/trackback/id/tr74142651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása