Cogito

Orosz Viktória vagyok, orvostanhallgató. Blogomon az orvostudomány és egészség friss, érdekes és hasznos híreit, kutatási eredményeit szeretném ismertetni. Célom, hogy a közemberekhez is közelebb kerüljön ez a tudomány. E-mail címem: viki@housemd.hu Add to Netvibes

Kritika a Cogito-ról gblog2011.jpg Az ÉLETMÓD kategóriában a zsűri által legjobb 10 blog közé lett sorolva a Cogito!

Facebook

Kommentek

Keresők

Google

5 szervet ültettek egy 8hónapos fiúba sikeresen

2007.08.27. 13:34 Orosz Viktória

Öt szervet ültettek át egyszerre sikeresen egy nyolchónapos kisfiúba - jelentették be a hét végén amerikai orvosok.

A kis Elijah Moulton szinte egy komplex emésztőrendszert kapott: a hétórás műtét során, amelyet még július 10-én hajtottak végre a New York-i Morgan Stanley gyermekklinikán, új májat, vékonybélt, hasnyálmirigyet, vastagbelet és gyomrot kapott. A szervek egyetlen donortól származtak és egységes egészként kerültek átültetésre.

A gyermek az emésztőrendszer olyan hibájával született, amely lehetetlenné tette számára az evést.

A transzplantált csecsemőt hétfőn valószínűleg áthelyezik egy rehabilitációs klinikára, ahol a gyógykezelés következő szakaszaként - várhatóan hat hét alatt - megtanítják enni.

Orvosai szerint a kis Elijah jól van: nézelődik és mosolyog. Kórházból való kiengedését néhány napig egy légzési probléma késleltette.

A műtétet vezető Dominique Jan sebész szerint egyszerre összesen hét szervet lehet biztonságosan átültetni. 1991-ben Jan főorvos végezte a világon első bélátültetést.

/Forrás: MTI/

Szólj hozzá!

Címkék: transzplantáció

A bejegyzés trackback címe:

https://cogito.blog.hu/api/trackback/id/tr93150230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása