Cogito

Orosz Viktória vagyok, orvostanhallgató. Blogomon az orvostudomány és egészség friss, érdekes és hasznos híreit, kutatási eredményeit szeretném ismertetni. Célom, hogy a közemberekhez is közelebb kerüljön ez a tudomány. E-mail címem: viki@housemd.hu Add to Netvibes

Kritika a Cogito-ról gblog2011.jpg Az ÉLETMÓD kategóriában a zsűri által legjobb 10 blog közé lett sorolva a Cogito!

Facebook

Kommentek

Keresők

Google

Bio rágógumi

2007.09.05. 18:02 Orosz Viktória

A gabona alapú proteinből készített anyaggal már hatodik hónapja kísérleteznek a Cork egyetem munkatársai. Elke Arendt kutatásvezető elmondta, hogy nagyon rugalmas lett a rágógumi, amely probléma nélkül megemészthető, akárcsak bármilyen gabonából készült termék. A kutatók remélik, hogy két éven belül sikerül kifejleszteni a biorágót. Miért is lenne jó ez nekünk? Nem maradna bárhonnan könnyen el lehetne távolítani(ruha, haj, flaszter) és sokkal kevésbé lenne veszélyes véletlen(vagy szándékos) lenyelése is. Az előrejelzések szerint a rágózók száma Európában a dohányzás elleni tilalmak szigorodásával párhuzamosan emelkedni fog, ezért aztán köztisztasági szempontból is jól jöhet az elbomló rágó. Írországban például évente több millió eurót költenek a közterületek rágógumifolt-mentesítésére.

Szólj hozzá!

Címkék: kutatás rágó

A bejegyzés trackback címe:

https://cogito.blog.hu/api/trackback/id/tr5158103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása