A gabona alapú proteinből készített anyaggal már hatodik hónapja kísérleteznek a Cork egyetem munkatársai. Elke Arendt kutatásvezető elmondta, hogy nagyon rugalmas lett a rágógumi, amely probléma nélkül megemészthető, akárcsak bármilyen gabonából készült termék. A kutatók remélik, hogy két éven belül sikerül kifejleszteni a biorágót. Miért is lenne jó ez nekünk? Nem maradna bárhonnan könnyen el lehetne távolítani(ruha, haj, flaszter) és sokkal kevésbé lenne veszélyes véletlen(vagy szándékos) lenyelése is. Az előrejelzések szerint a rágózók száma Európában a dohányzás elleni tilalmak szigorodásával párhuzamosan emelkedni fog, ezért aztán köztisztasági szempontból is jól jöhet az elbomló rágó. Írországban például évente több millió eurót költenek a közterületek rágógumifolt-mentesítésére.
Bio rágógumi
2007.09.05. 18:02 Orosz Viktória
Szólj hozzá!
Címkék: kutatás rágó
A bejegyzés trackback címe:
https://cogito.blog.hu/api/trackback/id/tr43158103
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.

Kommentek