Cogito

Orosz Viktória vagyok, orvostanhallgató. Blogomon az orvostudomány és egészség friss, érdekes és hasznos híreit, kutatási eredményeit szeretném ismertetni. Célom, hogy a közemberekhez is közelebb kerüljön ez a tudomány. E-mail címem: viki@housemd.hu Add to Netvibes

Kritika a Cogito-ról gblog2011.jpg Az ÉLETMÓD kategóriában a zsűri által legjobb 10 blog közé lett sorolva a Cogito!

Facebook

Kommentek

Keresők

Google

Fiú vagy lány?

2007.09.08. 12:07 Orosz Viktória

A Medipress forrásából megtudhatok a napoban, megtudhattuk a napokban, immáron lehetséges, hogy megtudja születendő gyermeke nemét már a terhesség nyolcadik hetében ahelyett, hogy a 22. hétig várna a vizsgálatra. A Pink or Blue elnevezésű tesztet a várandós anya otthon is elvégezheti és az eredmény egy héten belül megvan. A tudósok nemrég fedezték fel, hogy a magzati DNS a terhesség 6. hetétől jelen van az anya vérében. A Pink or Blue teszt kimutatja a magzati férfi DNS-t, ezért ha ez jelen van: a magzat fiú, ha nincs: lány lesz. A DNS-tesztet a www.dnaeurope.com oldalon keresztül lehet megrendelni a gyártótól, akik a vércsepp-felszerelést elküldik közvetlenül a leendő anyának. A kismama ujjbegyének megszúrásával pár csepp vért kell gyűjtenie egy speciális szűrőpapírra, majd ezt egy laborba kell küldenie egy előre fizetett borítékban. Az eredményt pár munkanapon belül a várandós anya tudtára adják, ha az expressz szolgáltatást kéri; és hat munkanap múlva, ha a hagyományos szolgáltatást választja. A vizsgálat pontossága nagyobb, mint 98%, ha a mintavételnél az összes előírást betartják. "A Pink or Blue teszt megbízható tudományos tényeken alapul és a Consumer Genetics, amerikai partnerünk biztosítja hozzá az élvonalbeli technológiát" - mondta DNA Europe képviselője. "Ez a vizsgálat a legérzékenyebb az elérhető tesztek közül, rendkívüli módon specifikus és garantáljuk az abszolút minőséget és megbízhatóságot."

11 komment

Címkék: szülés érdekesség

A bejegyzés trackback címe:

https://cogito.blog.hu/api/trackback/id/tr79160158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hmm 2007.09.08. 15:03:36

Hogyan lehet ennyire magyartalanul fogalmazni? És ennyi helyesírási hibát véteni egy ilyen rövid szövegben? MIért áll az ilyen bloggernek??

Orosz Viktória · http://cogito.blog.hu 2007.09.08. 15:26:45

2 hibát vettem észre, s javítottam is.

Viktor Krum 2007.09.08. 15:41:45

hmm! Miért áll az ilyen bloggernek?! Talán, mert marha jó a blogja és az, hogy 2 szót elvétett az még nem a világ vége! Egyébként az indexre nem olyan könnyü kikerülni, ha annyira szar lenne, szerinted kirakták volna? Olvass már bele a cikkeibe és azután véleményezz!
Lake! A feleségem már 7hónapos terhes szal tudjuk, hogy kisfiú. De a kövi gyerkőcnél, biztos használjuk ezt a lehetőséget, mert engem megölt a kíváncsiság míg nem tuttuk:D Bár ez még soká lesz, előbb Norbikának kell egészségesen megszületnie:)

harmincas 2007.09.08. 15:47:49

Ez nekem nagyon nem tetszik. Egyetlen oka lehet, ha egy szülőnek nem mindegy, hogy a 8. vagy a 22. héten tudja meg a magzat nemét. Ez az ok pedig az, hogy a nem kívánt nemű gyereket elvetethesse. Márpedig a neme miatt normális ember nem veteti el leendő gyermekét.

tpc 2007.09.08. 19:25:21

harmincas, súlyos tévedésben vagy. Elszomorító azt látni, ahogy egyesek ismereteik hiányosságait nem felismerve, avagy figyelmen kívül hagyva kezdik el formálni a közvéleményt, azt sugallva, hogy aki ilyet rendel, az egy gyerekgyilkos. Hát nem osztom a hozzáállást, bár magam is elítélném az olyan embert, aki amiatt vetetné el a gyermekét, mert az fiú vagy lány. Ez hogy merült fel vajon? Nem erről van szó. 1. Vannak olyan súlyos örökletes betegségek, melyek egy családban női vagy férfi ágon öröklődenek. 2. Arról nem is beszélve, hogy olyan is van, hogy valakit nagyon foglalkoztat a gyermeke neme. Mi ezzel a baj? Ha az anyagi forrásai adottak, akkor miért ne tudja meg egy egyszerű eljárással? A legtöbb nő ég a vágytól, hogy megtudja, hogy a babája fiú-e vagy lány.

kalapocska 2007.09.08. 19:28:18

na na vannak genetikai betegsegek is. olyan esetben pedig valoszinu aldas lesz az ilyen teszt. masreszrol miert ne lehetenek kivancsi emberek?

bes3 2007.09.08. 19:57:41

az öröklődő betegségek esetén csinálja meg a kórház ingyen, a többiek meg sztem várjanak a 12. hétig....
oké hogy van akinek 100 000 Ft nem sok szimpla kiváncsiságának kielégítésére, de igenis felmerülnek etikai kifogások a vizsgálat ellen...

zsuzsi 2007.10.06. 17:50:33

elfogadta a kormány hogy akinek több gyermeke van és mind egynemü hogy szeretne még gyermeket és megszeretné választani a nemét?

orsi 2007.11.07. 15:19:01

én most vagyok a 20. héten és nem mutatta meg a baba, pedig szörnyen kíváncsi vagyok hogy fiú lesz vagy lány, pénzem nincs a tesztre, én megértem azt aki korán akarja tudni mi lesz a babája...

Krisz mami 2007.11.08. 12:53:31

Én most vagyok a 35.-ik hétben. Először a 17 heti uh-n (4D-n) mondták először, hogy 60%, hogy kislány, aztán 20 hetesen kórházba kerültem vesegörccsel és kiszáradással, akkor is csináltak uh-t, ott tutira mondta a doki, majd 27 hetesen elmentünk utóljára 4D-re, ott is azt mondták. Most már 100%-ra veszem, hogy leányzó. Jövő héten irány az utcsó uh, azért a biztosnág kedvéért megkérdezem még egyszer. Bár végülis tök mindegy, hogy otthon rózaszínben van-e öltöztetve a pár hetes baba, még akkor is, ha nem Enikő, hanem Lackó :)

Orosz Viktória · http://cogito.blog.hu 2007.11.08. 17:23:17

Gratulálok a cseppséghez és jó egészséget kívánok a családnak:)
süti beállítások módosítása