Cogito

Orosz Viktória vagyok, orvostanhallgató. Blogomon az orvostudomány és egészség friss, érdekes és hasznos híreit, kutatási eredményeit szeretném ismertetni. Célom, hogy a közemberekhez is közelebb kerüljön ez a tudomány. E-mail címem: viki@housemd.hu Add to Netvibes

Kritika a Cogito-ról gblog2011.jpg Az ÉLETMÓD kategóriában a zsűri által legjobb 10 blog közé lett sorolva a Cogito!

Facebook

Kommentek

Keresők

Google

Figyeljünk a látásproblémákra!

2007.09.11. 15:52 Orosz Viktória

Fontos, hogy az idősebb emberek odafigyeljenek kezdődő látásproblémáikra. Az Amerikai Geriátriai Társaság (AGS) szerint ezek a problémák fokozatosan jelentkeznek, és idővel súlyosbodnak, az elhanyagolt látásromlás pedig más krónikus betegségek forrása lehet. "Fontos, hogy az idősödő emberek évenként rutinszerű látásvizsgálaton essenek át. A látáscsökkenés nemcsak a mindennapi tevékenységekben (autóvezetés, olvasás) hátráltathat, hanem súlyosabb betegségek jele is lehet" - mondta az AGS tagja, Dr. Amna Buttar. "A látásunkat érintő legtöbb probléma a felírt szemüveg megváltoztatásával orvosolható."

A szakember szerint érdemes orvoshoz fordulni, ha az alábbi tüneteket észleljük:

  • Homályos látás. Ha nem jól látjuk az útjelző táblákat vezetés közben vagy az olvasott szöveg elmosódik, ideje, hogy új szemüveget írassunk fel.
  • Ha rosszul látunk gyenge fényviszonyok között, az is a látásromlás korai jele lehet.
  • A szokásosnál gyakrabban botlunk, el vagy ütközünk neki olyan tárgyaknak, melyek jól ismert környezetben, például otthonunkban vannak. Ez szintén látásromlásra utal. Perifériás látásunk korunk előrehaladtával romlik. Ennek következtében az idősödő emberek a periférián elhelyezkedő tárgyakat nehezen veszik észre.
  • Állandó fejfájás vagy szédülési rohamok. Ha az ember látása romlik, gyakran kezd bandzsítani, ami megerőlteti a szemet, így okozva fejfájást és szédülést.













Források: Medipress
              AGS 

Szólj hozzá!

Címkék: látás

A bejegyzés trackback címe:

https://cogito.blog.hu/api/trackback/id/tr84162794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása