Cogito

Orosz Viktória vagyok, orvostanhallgató. Blogomon az orvostudomány és egészség friss, érdekes és hasznos híreit, kutatási eredményeit szeretném ismertetni. Célom, hogy a közemberekhez is közelebb kerüljön ez a tudomány. E-mail címem: viki@housemd.hu Add to Netvibes

Kritika a Cogito-ról gblog2011.jpg Az ÉLETMÓD kategóriában a zsűri által legjobb 10 blog közé lett sorolva a Cogito!

Facebook

Kommentek

Keresők

Google

ERsim - Legyünk traumatológusok!

2007.12.02. 15:12 Orosz Viktória

Van egy játék, amit én nagyon szeretek. Orvosi szimulációs játék, ahol egy sürgősségi osztályra érkező betegeket kell kezelni.

Ingyenes regisztráció után lehet belépni, s választani az esetek között. Egyelőre 15 eset van, köztük előfordul sok minden szív problémáktól balesetekig. Miután kiválasztottuk az esetet, megnézhetjük kisfilmen azt, hogy mi történt a beteggel, majd lehetőségünk van segítséget igénybe venni, megkaphatjuk egy külön oldalon a teljes kórtörténetet, hogy mit vegyünk figyelembe diagnosztizáláshoz, és mivel kezeljük. Ezután megkapjuk a beteget. Különböző vizsgálatokat végezhetünk rajta( ultrahang, EKG, röntgen, vérvétel...stb) és az eredményeket azonnal "kézhez kapjuk". Ezután lehet választani, hogy hogyan kezeljük(nyakmerevitő, orális gyógyszerek, infúziók, oxigén max...stb.) Ha úgyéreztük, hogy mi már mindent megtettünk ki kell jelentkeztetni és kitölteni egy adatlapot, melyen szerepelnie kell diagnózisunknak, hogy mik a további teendők vele és hogy hova küldjük. Ha ezzel végeztünk pontoznak minket aszerint, hogy menyi helyes és szükségtelen vizsgálatot végeztünk el és hogy jó helyre küldtük-e. Ajánlom mindenkinek, érdekes kis összetett játék. 
Íme néhány kép a játékból kedvcsinálónak:

Szólj hozzá!

Címkék: játék

A bejegyzés trackback címe:

https://cogito.blog.hu/api/trackback/id/tr99249711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása