Cogito

Orosz Viktória vagyok, orvostanhallgató. Blogomon az orvostudomány és egészség friss, érdekes és hasznos híreit, kutatási eredményeit szeretném ismertetni. Célom, hogy a közemberekhez is közelebb kerüljön ez a tudomány. E-mail címem: viki@housemd.hu Add to Netvibes

Kritika a Cogito-ról gblog2011.jpg Az ÉLETMÓD kategóriában a zsűri által legjobb 10 blog közé lett sorolva a Cogito!

Facebook

Kommentek

Keresők

Google

A hét legjobb orvosi cikkei

2007.12.09. 09:56 Orosz Viktória


A héten nagyon sok érdekes cikket olvastam a neten, a legjobbakat szeretném Veletek is megosztani, íme a TOP5!






1. Elsőként az Egészség[origo] cikkét ajánlanám, mely az álmodásról szól:
Naponta mintegy két órát töltünk el álomban, ebben a különös tudatállapotban, ahol soha nem látott helyeken bolyongunk, furcsa helyzetekbe kerülünk, repülünk, zuhanunk, különös lényekkel találkozunk, és ki tudja, még mi minden történik velünk. Mi az álmok élettani szerepe? Miért álmodunk minden este? Hogyan előzhetjük meg a rémálmok kialakulását? Cikkünkben többek közt ezekre a kérdésekre kerestük a választ.
2. A Weborvos cikke a rejtélyes betegségről: a Gaucher-kórról:
 Különösen ritka betegségek diagnózisának felállításakor a szakemberek tünetek tucatjait elemzik, amíg eljutnak a megoldáshoz. A genetikailag öröklődő, enzimhiány okozta Gaucher-kór ezek közé tartozik: ma Magyarországon mintegy 30 beteget diagnosztizáltak. Pedig ennél sokkal többen lehetnek – ha az érintettek nem téves diagnózisok alapján járnák saját, sokszor évtizedekig tartó kálváriájukat.
3. Ötven éves az első pacemaker! - írja a Patikatükör:
Napjaink pacemakerei mindössze gyufásdoboz méretűek, és az egyszerű ritmusgeneráláson túl képesek érzékelni a szív saját aktivitását, ahhoz alkalmazkodnak. A kezelőorvost manapság már az Interneten keresztül tájékoztatják a beteg aktuális állapotáról. De nem volt ez mindig így.
4. Mit tehetünk a kínzó fejfájás ellen? Választ a HVG-n olvashatunk:
Napjaink legtöbb betegségéhez hasonlóan a migrén is egyre gyakoribb. Noha még mindig nem sikerült megérteni a kínzó fejfájás teljes folyamatát, valamennyire tisztában vagyunk az alapokkal, így a kezelésével is.
5. A Medipress cikkével fejezném be, mely a szexualitásról ír:
Egy nemrég az 'American Journal of Public Health' című szaklapban publikált tanulmány szerint nagyobb az esélyük a későbbi egészségügyi problémák kialakulására azoknak, akik túl korán vagy túl későn kezdik szexuális életüket.

1 komment

Címkék: ajánló web

A bejegyzés trackback címe:

https://cogito.blog.hu/api/trackback/id/tr77257627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

E-joy · http://www.ecigi.info 2007.12.10. 15:44:22

Sziasztok!

Ajándékozzatok szeretteiteknek hosszabb életet!

Kátrány,Arzén,Szénmonoxid,Ólom,Ammónium,Metanol,Carbon...

Ezek mind az égési folyamat melléktermékei, több mint 4000 anyag, 80 ezekből bizonyítottan rákkeltő!!! Ezeket szívja a dohányos a légzőszerve kellős közepébe!!!

Videó:
ecigi.info/index.php?option=com_content&task=view&id=27&Itemid=54

Mikor segítsünk dohányos családtagunkon barátunkon ha nem karácsonykor a szeretet ünnepén? Bizony van kiút, az egészség mindennél fontosabb!!!

www.ecigi.info

Tel: 70/388-0834 (Balázs Péter)
süti beállítások módosítása