Cogito

Orosz Viktória vagyok, orvostanhallgató. Blogomon az orvostudomány és egészség friss, érdekes és hasznos híreit, kutatási eredményeit szeretném ismertetni. Célom, hogy a közemberekhez is közelebb kerüljön ez a tudomány. E-mail címem: viki@housemd.hu Add to Netvibes

Kritika a Cogito-ról gblog2011.jpg Az ÉLETMÓD kategóriában a zsűri által legjobb 10 blog közé lett sorolva a Cogito!

Facebook

Kommentek

Keresők

Google

A hét legjobb orvosi cikkei

2007.12.16. 14:03 Orosz Viktória










 

1. Nem rég írtam cikket a szűrővizsgálatok fontosságáról és bemutattam a SZ.É.P.-et is. Most, hogy lezárult a program, a HVG közöl egy összefoglaló cikket:

Sikeres és hatékony volt a Miniszterelnöki Hivatal és több szakmai- és civilszervezet által szervezett Szűréssel az Életért Program - jelentette be szombaton a SZ.É.P. szombatok hetedik és utolsó állomásán, Székesfehérváron a kormányszóvivő.

2. Az Informed arról számol be, hogy megtalálták a biológia óráért felelős gént:

Amerikai kutatóknak sikerült azonosítaniuk az ember belső óráját szabályzó genetikai mechanizmus kémiai kapcsolóját. Bár a folyamatban bonyolult gének vesznek részt, az egész működést egyetlen aminosav – a fehérje építőköve – szabályozza.
3. Az Egészség[origo] cikke különböző táplálékokat mutat be, melyek képesek lassítani sejtjeink öregedését:
Táplálkozásunknak - a megfelelő életmóddal és rendszeres testmozgással kiegészítve - kiemelkedő szerepe van egészségünk megtartásában, a betegségek megelőzésében. Cikkünkben azokat a mindennapi élelmiszereket mutatjuk be, melyeknek - a bennük található kedvező hatású összetevők révén - jelentős szerepe van sejtjeink öregedési folyamatainak lassításában.
4. A Weborvos  pedig a sírás hasznosságáról ír:
Kevés dolog tesz olyan jót testünknek, mint egy kiadós sírás: ellazítja az izmokat, csökkenti az infarktus veszélyét. Az Ohiói Állami Egyetem kutatócsoportja részletesen górcső alá vette azokat a hangulati reakciókat, amelyek fizikai állapotunkra is hatnak.

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló web

A bejegyzés trackback címe:

https://cogito.blog.hu/api/trackback/id/tr60265786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása