Cogito

Orosz Viktória vagyok, orvostanhallgató. Blogomon az orvostudomány és egészség friss, érdekes és hasznos híreit, kutatási eredményeit szeretném ismertetni. Célom, hogy a közemberekhez is közelebb kerüljön ez a tudomány. E-mail címem: viki@housemd.hu Add to Netvibes

Kritika a Cogito-ról gblog2011.jpg Az ÉLETMÓD kategóriában a zsűri által legjobb 10 blog közé lett sorolva a Cogito!

Facebook

Kommentek

Keresők

Google

A hét legjobb orvosi cikkei

2008.01.27. 11:35 Orosz Viktória











1. Az Egészség[origo] a végbél problémákról ír:

A végbél problémái igen általánosak lehetnek: élete folyamán szinte mindenkivel előfordul, hogy viszketést, fájdalmat vagy vérzést tapasztal a végbéltájékon. Ezek általában jelentéktelen gondok, amelyek rendszerint maguktól, illetve esetleges otthoni kezelésre elmúlnak.
2. Az Informed a HPV vakcináról számol be rövid cikkében:
Baltimore-i kutatók olyan oltóanyagot fejlesztettek ki, amely mind megelőzésre, mind terápiás céllal hatásos a HPV (humán papillomavírus) ellen.
3.  A Vital egy érdekes cikket publikált egy lányról akinek megváltozott a vércsoportja májátültetés után:
A szervátültetések sikerességéhez járulhat hozzá annak a tizenéves ausztrál lánynak az esete, akinek vércsoportja megváltozott egy májátültetés után. Az eset a kezelőorvosok szerint példátlan.
4. Margarin kontra vaj címmel írt cikket a Házipatika:
Az elmúlt év utolsó hónapjaiban a média különböző csatornáin újra és újra felcsaptak a margarinellenes hadjárat hullámai. Az idő múlásával nem túlzás hadjáratnak nevezni a megjelenő nyilatkozatokat, állásfoglalásokat, már csak azért sem, mert a féligazságokból hamis következtetésekre jutó, a fogyasztókat alaptalanul megtévesztő "szakemberek" egyre elszántabban támadnak. De nézzük a tényeket!
5. A HVG  szerint dementiát okozhat az alvásközbeni légzéskimaradás:

Amerikai kutatók szerint az alvás alatt fellépő légzészavarok, így az apnoé, azaz a légzéskimaradás az idős nők esetében növelheti a szellemi károsodás kockázatát.

 


Szólj hozzá!

Címkék: ajánló web transzplantáció vércsoport végbél apnoe hpv

A bejegyzés trackback címe:

https://cogito.blog.hu/api/trackback/id/tr53313360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása