Cogito

Orosz Viktória vagyok, orvostanhallgató. Blogomon az orvostudomány és egészség friss, érdekes és hasznos híreit, kutatási eredményeit szeretném ismertetni. Célom, hogy a közemberekhez is közelebb kerüljön ez a tudomány. E-mail címem: viki@housemd.hu Add to Netvibes

Kritika a Cogito-ról gblog2011.jpg Az ÉLETMÓD kategóriában a zsűri által legjobb 10 blog közé lett sorolva a Cogito!

Facebook

Kommentek

Keresők

Google

Hamarosan Véradók Világnapja

2008.06.08. 12:11 Orosz Viktória

 

 

Véradás. Nem több egy óránál, de életeket menthetünk vele. 1 ember levett véréből vörösvérsejt-koncentrátum, plazmakészítmények és vérlemezke-koncentrátum készül, így egy egység teljes vér 3 beteg életén segíthet.  Az 2007-ben több, mint 11.000 véradó eseményen 414.630 véradó jelent meg, hogy segítsen beteg embertársain. Jelenleg a vérkészlet hazánkban optimális. A WHO tagállamok miniszterei a 2005. évi Egészségügyi Összejövetelen a Véradók Világnapját június 14-én ünnepelendő éves rendezvényként jelölték meg. 

2008. június 14-én ismételten ünnepelni fogják az egész világon a Véradók Világnapját. Ennek célja, hogy az emberek egyre szélesebb körében megértsék annak jelentőségét, hogy igen nagy szükség van a transzfúziónál a biztonságos véradásra, hangsúlyozzák a véradás fontosságát, és egyúttal köszönetet mondjanak a véradóknak az ajándékba adott vérükért. - írja az Országos Vérellátó Szolgálat. További információkat olvashatunk itt.

Szólj hozzá!

Címkék: vér véradás donáció

A bejegyzés trackback címe:

https://cogito.blog.hu/api/trackback/id/tr75509439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása