Cogito

Orosz Viktória vagyok, orvostanhallgató. Blogomon az orvostudomány és egészség friss, érdekes és hasznos híreit, kutatási eredményeit szeretném ismertetni. Célom, hogy a közemberekhez is közelebb kerüljön ez a tudomány. E-mail címem: viki@housemd.hu Add to Netvibes

Kritika a Cogito-ról gblog2011.jpg Az ÉLETMÓD kategóriában a zsűri által legjobb 10 blog közé lett sorolva a Cogito!

Facebook

Kommentek

Keresők

Google

A fenyőkéreg javítja a szívfunkciókat

2011.07.02. 13:22 Orosz Viktória

Évente körülbelül 400 000 szívelégtelenségben szenvedő beteget regisztrálnak az Egyesült Államokban az Amerikai Nemzeti Szív, Tüdő és Vér Intézet adatai alapján.
A szívelégtelenség azt jelenti, hogy a szív nem képes a szervezet tápanyag- és oxigénigényét kielégítő mennyiségű vért pumpálni. Ez egy meglehetősen gyakori, krónikus, hosszú távú állapot, mely többnyire a magas vérnyomás következtében, általában lassan fokozatosan alakul ki. Mivel a szív nem tud megfelelő mennyiségű vért pumpálni a szervezetbe, nem ürül ki elég gyorsan a vér, és megnehezedik a vér visszaáramlása a szervezetből a szívbe. Szerencsére azonban léteznek gyógyszerek, melyekkel kezelni lehet ezt a problémát. Egy most megjelent tanulmány szerint a Pycnogenol és a Koenzim Q10 (CoQ10) kombinációja, az úgynevezett PycnoQ10 képes természetes módon megerősíteni a szívelégtelenségben szenvedő páciensek szívét. A Pycnogenol a dél-francia tengerparti fenyő (Pinus mari­tima) kérgéből készült standard vizes kivonat, amely bioflavonoidokat tartalmaz koncentrált formában és változatlan összetételben, erős antioxidáns. A tanulmány a Panminerva Medica című tudományos folyóirat legutóbbi számában jelent meg.

Szólj hozzá!

Címkék: szív fenyőkéreg

süti beállítások módosítása