Cogito

Orosz Viktória vagyok, orvostanhallgató. Blogomon az orvostudomány és egészség friss, érdekes és hasznos híreit, kutatási eredményeit szeretném ismertetni. Célom, hogy a közemberekhez is közelebb kerüljön ez a tudomány. E-mail címem: viki@housemd.hu Add to Netvibes

Kritika a Cogito-ról gblog2011.jpg Az ÉLETMÓD kategóriában a zsűri által legjobb 10 blog közé lett sorolva a Cogito!

Facebook

Kommentek

Keresők

Google

Átadták az Astellas-díjat

2012.02.12. 09:14 Orosz Viktória

 Közös ünnepléssel és élő közvetítéssel zárult tegnap este a 2011-es Jubileumi Astellas-díj - Az Év Orvosa pályázat. A budapesti Művészetek Palotájában a díjazottak tiszteletére rendezett díjátadó gálán az Astellas-díjjal elismert orvosokat a helyszínen ugyan csak mintegy százan köszönthették, a pályázat weboldalán zajló internetes közvetítésnek köszönhetően a rangos eseményt ezrek követték figyelemmel.
A közönségszavazásra beérkezett szavazatok száma alapján a 2011-es Astellas-közönségdíj nyertese Dr. Paszt Attila, a Szegedi Tudományegyetem sebész adjunktusa lett. Az élen végzett továbbá Dr. Tizedes György, a pécsi Da Vinci Magánklinika sebész orvosigazgatója, Dr. Mátyus János PhD, a Debreceni Egyetem nephrológus docense, Dr. Réfy Miklós, a Kalocsa Városi Önkormányzat Szent Kereszt Kórházának szülész-nőgyógyász orvosigazgatója és Dr. Rombauer Edit, a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház és Rendelőintézet sebész és klinikai onkológus osztályvezető főorvosa.

A 2011-es Év Orvosa pályázat egyik újdonsága, hogy az elmúlt években megszokott és nagy népszerűségnek örvendő betegtörténetekkel való jelölés mellett idén már a szakma tiszteletét és elismerését egyaránt fémjelző szakmai jelölésekre is lehetőség nyílt. A pályázatra 5 orvosszakmai kategóriában (alapellátás, orvosi diagnosztikai szakterületek, sebészeti jellegű orvosi szakterületek, konzervatív orvosi szakterületek, valamint a rehabilitáció és krónikus ellátás szakterület)összesen 62 felterjesztés érkezett.
Az eredmény:

        1.   Alapellátás kategória 

Dr. Páll Gabriella házi gyermekorvos (Gödöllő, Budapest)

2.       Orvosi diagnosztika kategória

Prof. Dr. Cserni Gábor patológus, egyetemi tanár (Bács-Kiskun Megyei Kórház Kecskemét)

3.       Sebészeti jellegű szakterületek kategória

Dr. Oberna Ferenc Phd osztályvezető sebész főorvos (Bács-Kiskun Megyei Kórház, Arc-, Állcsont Szájsebészeti és Fül-Orr Gégészeti Osztály, Kecskemét)

4.       Konzervatív orvosi szakterületek kategória

Dr. Harcos Péter neurológus, osztályvezető főorvos (Szent Imre Kórház, Budapest)

5.       Rehabilitáció és krónikus ellátás kategória

Dr. Ruzsa Ágnes onkológus osztályvezető főorvos (Zala Megyei Kórház, Zalaegerszeg)

Forrás és további információ: ASTELLAS, díj az orvosokért

Szólj hozzá!

Címkék: orvos díj astellas

A bejegyzés trackback címe:

https://cogito.blog.hu/api/trackback/id/tr624096011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása