Cogito

Orosz Viktória vagyok, orvostanhallgató. Blogomon az orvostudomány és egészség friss, érdekes és hasznos híreit, kutatási eredményeit szeretném ismertetni. Célom, hogy a közemberekhez is közelebb kerüljön ez a tudomány. E-mail címem: viki@housemd.hu Add to Netvibes

Kritika a Cogito-ról gblog2011.jpg Az ÉLETMÓD kategóriában a zsűri által legjobb 10 blog közé lett sorolva a Cogito!

Facebook

Kommentek

Keresők

Google

Doktor vécé: pulzust, testhőt, tömeget is mér

2012.07.29. 12:23 Orosz Viktória

A MTI oldalán olvasható egy német informatikus legújabb találmánya a Doktor vécé

Nemcsak beszélni tud, hanem meg is méri használója tömegét, testhőmérsékletét, szívritmusának szaporaságát, elkészíti EKG-ját, kielemzi vizeletét és minderről szóban tájékoztatja.

"Ön 72 kilogrammos, EKG-ja normális, de gond lehet a veséjével. Kérem, ellenőriztesse vércukorszintjét!" - hallhatja a diagnoszta vécét használója. Az újdonság kifejlesztésében egész csapat orvos és mérnök működött együtt. A vécé látszatra "mezei", mármint szokványos külcsínű, ám az ülőkében egész sor érzékelő van. A vizeletet külön edénybe gyűjti, és utána számítógéppel elemzi.

A "Doktor vécé" - legfőbb atyja, a 31 éves Lars Grossmann informatikus szerint - remekül használható idősotthonokban, kórházakban, mert kiváltja a rutinvizsgálatokat. Még nem tudni, hogy mikor kerül kereskedelmi forgalomba, ára 1300 euró körül várható. A fejlesztés költségeit részben a német pénzügyminisztérium állta - adta hírül az austriantimes.at című osztrák honlap.

Szólj hozzá!

Címkék: érdekesség

A bejegyzés trackback címe:

https://cogito.blog.hu/api/trackback/id/tr684684686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása