Cogito

Orosz Viktória vagyok, orvostanhallgató. Blogomon az orvostudomány és egészség friss, érdekes és hasznos híreit, kutatási eredményeit szeretném ismertetni. Célom, hogy a közemberekhez is közelebb kerüljön ez a tudomány. E-mail címem: viki@housemd.hu Add to Netvibes

Kritika a Cogito-ról gblog2011.jpg Az ÉLETMÓD kategóriában a zsűri által legjobb 10 blog közé lett sorolva a Cogito!

Facebook

Kommentek

Keresők

Google

Káros a palackos víz!

2007.05.18. 16:09 Orosz Viktória

Egy új tanulmány szerint a műanyagpalackba csomagolt víz, mely a világon mindenhol kapható, káros az egészségünkre. A tanulmány során a Heidelbergi Egyetem a kutatói ugyanazon kanadai forrásból származó vizet vizsgálták, melyet különböző műanyagcsomaglásba palackoztak. Az eredmények szerint, melyeket a Journal of Environmental Monitoring lapban publikáltak, a PET-be palackozott víz több antimoniumot tartalmaz, mint amit PP-be (polipropilén) csomagoltak. A víz természetes, palackozatlan állapotában nem tartalmazza az antimont, mely toxikus a szervezetünkre.

6 komment

Címkék: víz antimonium

A bejegyzés trackback címe:

https://cogito.blog.hu/api/trackback/id/tr979678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Médiageci · http://twitter.com/mediageci 2007.05.19. 18:36:18

Hát ez "jó hír", de akkor mit igyon az ember (természetesen a sör, bor és pálinka mellett)? Én nemrég tértem át a palackosra, mert a szennyezett (és ugye a fogamzásgátló meg sok minden nem is bomlik le) folyóvízből ki tudja milyen megbízhatósággal klórozott, ezer éves agyonsérült csöveken utaztatott csapvízben már tényleg nem tudok megbízni, a saját kút (mondjuk faluhelyen) meg ha nem eszméletlenül mély, tartalmazhat DDT meg mindenféle permetszer maradványt, sok egyéb extra mellett. Sz'al milyen vizet iszol és javasolsz akkor?

Orosz Viktória · http://cogito.blog.hu 2007.05.19. 18:44:43

Én is palackozott vizet fogyasztok, az általad is említett okokból. Igazándiból ez még mindig megbízhatóbb... De hogy mi is lenne igazán jó? Erre sajnos nem tudok választ adni. :(

2007.05.20. 09:40:00

Üveges víz? :D

Médiageci · http://twitter.com/mediageci 2007.05.20. 17:49:04

whining: Talán Budapesten ki lehet fogni üveges Eviant és Perriert, az tényleg megbízható lehet, de bizonyára aranyáron, én csak filmekben láttam ilyen luxuscikket.

babybug 2007.11.01. 07:30:35

Kösz az infot! Csak egy aprócska megjegyzés: ezt az arzénhoz hasonlatos félfémet magyarul 'antimon'-nak hívjuk...

Orosz Viktória · http://cogito.blog.hu 2007.11.01. 10:11:10

Köszi, észre se vettem a hibát! Máris javitom
süti beállítások módosítása