Cogito

Orosz Viktória vagyok, orvostanhallgató. Blogomon az orvostudomány és egészség friss, érdekes és hasznos híreit, kutatási eredményeit szeretném ismertetni. Célom, hogy a közemberekhez is közelebb kerüljön ez a tudomány. E-mail címem: viki@housemd.hu Add to Netvibes

Kritika a Cogito-ról gblog2011.jpg Az ÉLETMÓD kategóriában a zsűri által legjobb 10 blog közé lett sorolva a Cogito!

Facebook

Kommentek

Keresők

Google

A gyermekek szoptatása számos előnnyel jár

2007.06.15. 20:59 Orosz Viktória

A címben szereplő mondatot választotta szlogenjének egy három hónapos kampánynak az amerikai Herkimer megyében, New York Állam északi részén. A lakosság hirdetőtáblákon, posztereken és a televíziók show-műsorainak szüneteiben találkozhatott a pozitív üzenetekkel. A kampány eredménye bátran nevezhető kiemelkedőnek: a férfiak 69, a nők 46 százaléka kényelmesebbnek érzi, ha szoptatja gyermekét, szemben a kampány előtti felmérések 54 és 35 százalékos arányával. "Meghökkentő az eredmény. Az értékelés azt mutatta, hogy ez a közösségi összefogás olyan szociális környezetet teremtett, amely a szoptatásra ösztönzött" - mondja Christine Olson, a Cornell Egyetem táplálkozástudományi professzora. A kampányt az "Egészséges életkezdés Herkimer megyében" társaság vezette, amely tulajdonképpen hét egészség- és táplálkozástudományi szakértő kezdeményezése volt. A szoptatási kampány volt a társaság első projektje, amely a szoptatás kulturális elfogadásának javítását tűzte ki célul. "A szoptatás hasznos, mert segít az anyának a szülés utáni fogyásban, és lecsökkenti a csecsemők később kialakuló elhízásának kockázatát is" - állítja Olson. Bár a kutatók még nem egészen értik, miért, de Olson szerint tény, hogy a szoptatott csecsemőt nehezebb túltáplálni, mint a tápszereset, és a szoptatott csecsemők súlygyarapodása sokkal lassúbb, amely talán egyúttal alacsonyabb elhízási kockázatot is jelent.

/forrás: Medipress/

Szólj hozzá!

Címkék: terhesség szoptatás

A bejegyzés trackback címe:

https://cogito.blog.hu/api/trackback/id/tr5499453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása