Cogito

Orosz Viktória vagyok, orvostanhallgató. Blogomon az orvostudomány és egészség friss, érdekes és hasznos híreit, kutatási eredményeit szeretném ismertetni. Célom, hogy a közemberekhez is közelebb kerüljön ez a tudomány. E-mail címem: viki@housemd.hu Add to Netvibes

Kritika a Cogito-ról gblog2011.jpg Az ÉLETMÓD kategóriában a zsűri által legjobb 10 blog közé lett sorolva a Cogito!

Facebook

Kommentek

Keresők

Google

Vírus a daganatok ellen

2007.07.10. 16:32 Orosz Viktória

Német és amerikai kutatók közös összefogással létrehoztak egy olyan módosított vírust, mely kifejezetten csak a daganatsejtekre veszélyes. Dr. Axel Msecheder (a müncheni székhelyű MediGene kutatója) valamint Dr. Tony Reid (a Kalifornia Egyetem kutatója) vezették azt a kutatócsoportot, melynek sikerült létrehoznia a herpeszvírus módosítása révén egy olyan vírust (az NV1020-at), mely kizárólag a daganatsejtekben képes osztódni, a normál sejtekben nem. - írja a MediPress. A kutatók az új gyógymód sikerességét egy olyan beteg bemutatásával támasztották alá, akinél a májban és a máj körül legalább tíz, a tüdőben pedig négy áttét igazolódott. A betegnek a vírust négy héten keresztül hetente adták oldat formájában közvetlenül a vérkeringésbe, emellett megkapta a jelenleg alkalmazott kemoterápia két ciklusát. Fél évvel a kezelés után a képalkotó vizsgálatok szerint a májban található áttétek csaknem teljesen eltűntek. A beteg a kezelést követően még egy évig élt. "A daganatok méretének csökkenése igen lenyűgöző volt. Most azt vizsgáljuk, hogy az eddig kemoterápiára nem reagáló vastagbél - végbél (colorectalis) eredetű, májba is áttétet adó daganatokra milyen hatást fejt ki az új vírus. Reméljük, hogy a kezelés segítségével növelni tudjuk az össz-túlélést." - fejtette ki Dr. Mescheder. Az eredmények eddig elég biztatóak. A gyógymód a betegek számára jól tolerálható, biztonságos. A colorectalis daganatokra gyakorolt hatás vizsgálata azért is kiemelt, mivel a megbetegedettek 40 százaléka a testszerte kialakult áttétek miatt hal meg, és az esetek 15 százalékában már a daganat felfedezésekor kimutatható áttét a májban.
/Forrás:stop.hu/

Szólj hozzá!

Címkék: kutatás vírus daganat

A bejegyzés trackback címe:

https://cogito.blog.hu/api/trackback/id/tr89115430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása