Cogito

Orosz Viktória vagyok, orvostanhallgató. Blogomon az orvostudomány és egészség friss, érdekes és hasznos híreit, kutatási eredményeit szeretném ismertetni. Célom, hogy a közemberekhez is közelebb kerüljön ez a tudomány. E-mail címem: viki@housemd.hu Add to Netvibes

Kritika a Cogito-ról gblog2011.jpg Az ÉLETMÓD kategóriában a zsűri által legjobb 10 blog közé lett sorolva a Cogito!

Facebook

Kommentek

Keresők

Google

X-Stop, a gerincprotézis

2007.10.01. 14:35 Orosz Viktória





























Az X-Stop nevű titán protézis a legújabb eszköz a gerincoszlop  szűkületet javító nminimálisan invazív sebészeti eljáráskor. Ezt a protézist a gerincoszlop lumbális részénél tudják alkalmazni. A műtét 30 perces, helyi érzéstelenítéssel történik. Főként olyan 50éven feletti személyeknek ajánlják, akiknél diagnosztizált(RTG,MR) a szűkület(stenosis) és akiknek a mozgását is hátráltatja a fájdalom, mely derekában van és lábaiba sugárzik.



 

1 komment

Címkék: protézis gerinc stenosis

A bejegyzés trackback címe:

https://cogito.blog.hu/api/trackback/id/tr89182441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mihály63 2009.03.22. 12:01:52

X-STOP gerincprotézis.
Ha volna valakinek informácója arról, hogy Magyarországon alkalmazzák-e ezt az eljárást,és hol lehetne érdeklődni róla, megköszönném ha jelezne.
Eddig csak angol nyelvű kisfilmeket láttam róla. Úgy látom talán az én kismértékű csigolyacsuszamlás miatti gerinccsatorna szűkületemen is segítene, ami elég nagy, folyamatos szenvedést okoz.
süti beállítások módosítása