Cogito

Orosz Viktória vagyok, orvostanhallgató. Blogomon az orvostudomány és egészség friss, érdekes és hasznos híreit, kutatási eredményeit szeretném ismertetni. Célom, hogy a közemberekhez is közelebb kerüljön ez a tudomány. E-mail címem: viki@housemd.hu Add to Netvibes

Kritika a Cogito-ról gblog2011.jpg Az ÉLETMÓD kategóriában a zsűri által legjobb 10 blog közé lett sorolva a Cogito!

Facebook

Kommentek

Keresők

Google

A koffein karcsúsít!

2007.12.10. 13:51 Orosz Viktória

Brazil kutatók nemrég felfedezték, hogy a koffeinnek az ébrentartáson kívül egyéb kedvező hatásai is vannak.  A Rio de janeiroi Állami Egyetem kutatói Dr. Omar Lupi vezetésével 7 százalékos koffeintartalmú kenőcs fogyasztó hatását vizsgálták 99 önkéntes nő részvételével. Az önkéntesek 30 napon át naponta két alkalommal kenték be csípőjüket, valamint combjukat, majd a kísérlet végén megmérték a változást a comb körfogatában. Meglepő módon jelentős csökkenés következett be a combok körfogatában a nők közel 80 százalékánál, valamint 68 százalékuk esetében a csípő esetében is. Arra azonban, hogy a cellulitist is képes-e a krém eltávolítani, még nincsenek egyértelmű bizonyítékok. A kezelés cellulitisre gyakorolt hatásait a kutatók egy olyan kézi készülékkel próbálták vizsgálni, mely a zsírszövet mikrocirkulációját vizsgálta. A sejtszintű keringés vizsgálata azonban nem mutatott változást még azokon a területeken sem, melyek térfogata a kezelés hatására jelentősen csökkent. A kutatók úgy vélik, hogy a harminc napos kezelés valószínűleg nem volt elég arra, hogy a krém hatása a cellulitis csökkenésében is megnyilvánuljon. „Jelenleg nincs gyógymód a cellulitis ellen, azonban az új krém segíthet a hölgyeknek abban, hogy vékonyabbak legyenek. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a legjobb fogyasztószer még mindig az aktív testmozgás.” – fejtette ki Dr. Lupi. 
Forrás:Medipress

1 komment

Címkék: kávé koffein alakformálás

A bejegyzés trackback címe:

https://cogito.blog.hu/api/trackback/id/tr46259096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

E-joy · http://www.ecigi.info 2007.12.10. 15:45:13

Sziasztok!

Ajándékozzatok szeretteiteknek hosszabb életet!

Kátrány,Arzén,Szénmonoxid,Ólom,Ammónium,Metanol,Carbon...

Ezek mind az égési folyamat melléktermékei, több mint 4000 anyag, 80 ezekből bizonyítottan rákkeltő!!! Ezeket szívja a dohányos a légzőszerve kellős közepébe!!!

Videó:
ecigi.info/index.php?option=com_content&task=view&id=27&Itemid=54

Mikor segítsünk dohányos családtagunkon barátunkon ha nem karácsonykor a szeretet ünnepén? Bizony van kiút, az egészség mindennél fontosabb!!!

www.ecigi.info

Tel: 70/388-0834 (Balázs Péter)
süti beállítások módosítása