Cogito

Orosz Viktória vagyok, orvostanhallgató. Blogomon az orvostudomány és egészség friss, érdekes és hasznos híreit, kutatási eredményeit szeretném ismertetni. Célom, hogy a közemberekhez is közelebb kerüljön ez a tudomány. E-mail címem: viki@housemd.hu Add to Netvibes

Kritika a Cogito-ról gblog2011.jpg Az ÉLETMÓD kategóriában a zsűri által legjobb 10 blog közé lett sorolva a Cogito!

Facebook

Kommentek

Keresők

Google

Nők is védekezhetnek az AIDS ellen

2008.02.29. 13:51 Orosz Viktória

Egy nemrég végzett kutatás eredményei szerint a tenofovir nevű HIV-elleni szerből készült gél napi használata során biztonságos és hatékony védelmet nyújthat a nőknek az AIDS ellen. - írja a Medipress.
 Az Alabama és Pittsburgh Egyetem kutatói által végzett felmérésben 200, 19 és 50 év közötti szexuálisan aktív HIV-negatív nő vett részt. "A gél használata biztonságos és hosszú távú használat esetén is jól tolerálja a női szervezet" - nyilatkozta Craig Hoesley, a kutatás egyik munkatársa.
A tenofovir egy, a nukleotid reverz transzkriptáz-gátlók családjába tartozó antivirális szer, amely megakadályozza a HIV-vírus szaporodását és terjedését.
"Most, hogy tudjuk, a szer hosszútávon is jól tolerálható és biztonságos, elkezdhetjük az AIDS-megelőzésben betöltött szerepének hatékonyságát vizsgálni" - nyilatkozta Mr. Hoesley.
Ha a szer hatékonynak bizonyul, a nőknek, akiknél fizikálisan amúgy is nagyobb az AIDS-el való megfertőződés esélye, nem kell többé csak a férfiakra hagyatkozniuk a védekezés terén.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: aids hiv prevenció

A bejegyzés trackback címe:

https://cogito.blog.hu/api/trackback/id/tr82359397

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Magazine 2018.09.03. 17:15:10

Next meeting on 4th of November - English conversation club

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása