Cogito

Orosz Viktória vagyok, orvostanhallgató. Blogomon az orvostudomány és egészség friss, érdekes és hasznos híreit, kutatási eredményeit szeretném ismertetni. Célom, hogy a közemberekhez is közelebb kerüljön ez a tudomány. E-mail címem: viki@housemd.hu Add to Netvibes

Kritika a Cogito-ról gblog2011.jpg Az ÉLETMÓD kategóriában a zsűri által legjobb 10 blog közé lett sorolva a Cogito!

Facebook

Kommentek

Keresők

Google

Tumor az orrban

2008.03.02. 11:01 Orosz Viktória

Egy 52 éves francia nő történetét olvastam a minap. Chantal Sebirenek egy súlyos és hatalmas tumor nőtt az orrüregében. A betegsége 2000-ben kezdődött, amikoris egyre kevésbé érezte az ízeket és illatokat. Később ahogy súlyosbodott, már a látását is megtámadta. A fájdalmak számára már elviselhetetlenek. A világon összesen 200 hasonló esetről tudunk. Chantal a francia miniszterelnöktől levélben kérte, hogy szabadítsa meg szenvedéseitől. "Egy állatot se szabadna arra kényszeríteni, hogy úgy éljen mint én." Bár az eutanázia nem elfogadott, mégis lassan 8 évnyi szenvedés után ezt látja egyetlen megoldásként. Sok etikai kérdést vet fel, és a miniszterelnőknek is nehéz a döntés. Te mit tennél a helyében?

 

6 komment

Címkék: daganat eutanázia

A bejegyzés trackback címe:

https://cogito.blog.hu/api/trackback/id/tr29361664

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horvath Noemi 2008.10.15. 15:45:02

szerintem borzaszto,az egesz tortenet es az hogy nem elfogadott a eutanazia,es hogy nem hagyjak meghalni oket ugy ahogyan ok akarjak,mert mar ugy is eleget szenvedtek

Orosz Viktória · http://cogito.blog.hu 2008.10.24. 19:28:11

A hölgy azóta természetes halállal meghalt.

gyuszko 2008.10.30. 12:15:02

A természtes halál az, amikor az ember egy vagy több szerve az elhasználtságból kifolyólag alulműködik/leáll. Az emberi szervezet 140 éves koráig tudna működni,a sejtmegújulásnak köszönhetően.Az egyetlen sejt,ami nem képes regenerálódni,az az idegsejt.

Szó sincs itt természetes halálról,a természetes halál messze a legritkábban előforduló halálozási forma.

Eleve kizárhatjuk a természetes halált,ha az ember az ötvenes éveiben jár!

Anélkül merem ezeket állítani,hogy a cikkben leírtakon kívül bármilyen külső információt elolvastam volna.


Üdv: Kovács Gyula

Orosz Viktória · http://cogito.blog.hu 2008.10.30. 12:55:32

Elnézést, igaza van nem jól fogalmaztam. Arra értettem, hogy nem öngyilkosság, vagy eutanázia által halt meg.

senkinemsem · https://www.facebook.com/mitmikor/ 2012.06.11. 22:37:50

Szép, terebélyes kis csúsztatás, média hangulatkeltés egy igazán hátborzongató fotóval. A hölgy a képen nyilvánvalóan cselekvőképes, amennyiben >tényleg< meg akarna halni, meg tudná tenni mindenféle segítség nélkül.
Falanszteri ügy.
Íme egy szép érv az eutanázia ellen. Itt még nincs tét, de ha majd valaki nevében ugyanígy a halált kéri valaki, nem feltétlenül lehetünk biztosak abban, hogy ez nem csak a fogadatlan prókátor érdekeiért van.
süti beállítások módosítása