Cogito

Orosz Viktória vagyok, orvostanhallgató. Blogomon az orvostudomány és egészség friss, érdekes és hasznos híreit, kutatási eredményeit szeretném ismertetni. Célom, hogy a közemberekhez is közelebb kerüljön ez a tudomány. E-mail címem: viki@housemd.hu Add to Netvibes

Kritika a Cogito-ról gblog2011.jpg Az ÉLETMÓD kategóriában a zsűri által legjobb 10 blog közé lett sorolva a Cogito!

Facebook

Kommentek

Keresők

Google

Műtét GPS-el

2008.03.11. 16:38 Orosz Viktória

Egy Los Angelesi sebész hamarosan bemutatja 30 kínai ortopéd sebész kollégájának, hogyan használja a műholdas helymeghatározó technológiát (GPS) a betegek térd-csípő és lábműtétei során, jelentette be vasárnap Sandra Levy, a Dél-Karolinai Egyetem szóvivője.- írja a Medipress.

Az orvos, Lawrence Menendez arra használja a műholdas technológiát, hogy pontosan lemérje a lábak hosszát, és meggyőződjön arról, hogy egyformák. Az orvos már tavaly beszélt erről a módzserről Kínában, majd meghívott egy orvoscsoportot, hogy megtekinthessék úttörőmunkáját.

Egy 29 éves csontrákos férfibetegen hajt majd végre műtétet. Kiveszi a térdizületét, és eltávolít egy kb. 4 centiméteres csontdarabot, melyet műanyag protézissel pótol. Ezután egy 64 éves nőbeteg csípőműtétje kerül sorra.

A kínai orvosok mindkét esetben megfigyelik majd, hogyan segítik az orvos munkáját a 20 160 km-el Los Angeles fölött keringő műhold adatai.

Az eredményekről a műtétet követően természetesen részletesebben.

Szólj hozzá!

Címkék: gps sebészet műtét

A bejegyzés trackback címe:

https://cogito.blog.hu/api/trackback/id/tr37376408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása