Cogito

Orosz Viktória vagyok, orvostanhallgató. Blogomon az orvostudomány és egészség friss, érdekes és hasznos híreit, kutatási eredményeit szeretném ismertetni. Célom, hogy a közemberekhez is közelebb kerüljön ez a tudomány. E-mail címem: viki@housemd.hu Add to Netvibes

Kritika a Cogito-ról gblog2011.jpg Az ÉLETMÓD kategóriában a zsűri által legjobb 10 blog közé lett sorolva a Cogito!

Facebook

Kommentek

Keresők

Google

Elhunyt az első szívátültetett gyermek

2008.06.24. 19:15 Orosz Viktória

Életét vesztette Balázs, az első Magyarországon szívátültetésben részesülő gyermek.-írja a Medipress. A hétéves fiú a balatonvilágosi otthonban lett rosszul kedd reggel, életét a gyors beavatkozás ellenére sem sikerült megmenteni. Kedden reggel Balatonvilágoson életét vesztette az első magyarországi szívátültetésen átesett gyermek. A hírt Szalamanov Zsuzsa, a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért szervezet elnöke közölte az MTI-vel. A súlyos szívizombetegségben szenvedő hétéves kisfiún tavaly október 18-án végezték el a több mint 5 órás életmentő műtétet, melyre az orvosok négy évig készültek. A szív kivétele és átültetése között két és fél óra telt el. Az orvosok szerint gyerekek esetében az átültetéstől számított egy év múltán lehet sikeresnek nevezni a beavatkozást. Balázs a szervátültetettek táborában rosszul lett, mentőhelikoptert hívtak hozzá, életét azonban már nem tudták megmenteni.

Szólj hozzá!

Címkék: szív transzplantáció

A bejegyzés trackback címe:

https://cogito.blog.hu/api/trackback/id/tr95537628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása