Cogito

Orosz Viktória vagyok, orvostanhallgató. Blogomon az orvostudomány és egészség friss, érdekes és hasznos híreit, kutatási eredményeit szeretném ismertetni. Célom, hogy a közemberekhez is közelebb kerüljön ez a tudomány. E-mail címem: viki@housemd.hu Add to Netvibes

Kritika a Cogito-ról gblog2011.jpg Az ÉLETMÓD kategóriában a zsűri által legjobb 10 blog közé lett sorolva a Cogito!

Facebook

Kommentek

Keresők

Google

Altatásnélküli szívműtét

2007.07.26. 20:52 Orosz Viktória

A világon először altatás nélkül hajtottak végre nyitott szívműtétet mesterséges szív alkalmazásával Belgiumban - jelentette csütörtöki számában a La Derniere Heure brüsszeli napilap.A beszámoló szerint egyik belga kórházban július közepén egy 71 éves férfinek végeztek aortabillentyű-cserét oly módon, hogy közben mesterséges szív tartotta fenn a vérkeringést, s a műtéthez csak helyi érzéstelenítést alkalmaztak. Ezt az tette szükségessé, hogy a páciens a szívbetegség mellett súlyos tüdőelégtelenségben is szenved, s így fontos volt, hogy elkerüljék az altatással járó kockázatokat. A műtét kevesebb mint 3 órát tartott, s a beteg a beszámoló szerint jól van.


Forrás:MTI

Szólj hozzá!

Címkék: szív műtét

A bejegyzés trackback címe:

https://cogito.blog.hu/api/trackback/id/tr49125995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása