Cogito

Orosz Viktória vagyok, orvostanhallgató. Blogomon az orvostudomány és egészség friss, érdekes és hasznos híreit, kutatási eredményeit szeretném ismertetni. Célom, hogy a közemberekhez is közelebb kerüljön ez a tudomány. E-mail címem: viki@housemd.hu Add to Netvibes

Kritika a Cogito-ról gblog2011.jpg Az ÉLETMÓD kategóriában a zsűri által legjobb 10 blog közé lett sorolva a Cogito!

Facebook

Kommentek

Keresők

Google

SM oltóanyag

2007.08.14. 10:27 Orosz Viktória

A kanadai kutatók szerint az oltóanyag már átment a kezdeti biztonsági teszteken. Remélhető,hogy a BHT-3009 csökkenteni tudja az immunrendszer károsodását, amelyet a betegség okoz. Már 30 páciensen elkezdték tesztelni a Montreal Neurological Institute-ban és tervek szerint 15 évig szeretnék követni. A munkában egyébként 12 ország 50 centruma vesz részt. Abból a feltételezésből indultak ki, hogy az sm-ben a myelin hüvely fő antigénje a myelin basicus protein (MBP) elleni immunreakcióról van szó. A vérben kimutathatóak azok a speciális immunsejtek, amelyek érzékenyek az MBP különböző szakaszaira. Az MBP több mint 180 aminósavból áll, amelynek sorrendjét már az 50-es évek óta kimutatták. Megismertük azt is, hogy ezen aminósav sorozat különböző szakaszaira a szervezet külön-külön reakciót ad. A vizsgálat során 4 alkalommal kapnak a betegek izomba injekciót a hatóanyagból 1,3,5,9 héten és naponta kapnak 80 mg koleszterint csökkentő gyógyszert.  Ez az első alkalom, amikor egy DNA plasmidba ágyazott antigént alkalmaznak egy autoimmun betegség kezelésére. A két szkaszban a klinikai orvosok megfigyelték, hogy a BHT-3009 biztonságos, a placebót kapók körébben gyakrabban jelentkeztek "mellékhatások", mint a BHT-3009-cel kezeltek között. A klinikai orvosok megfigyelték, hogy a BHT-3009-est kapók agyi MRI-jeiben kedvezőbben alakult a Gad + lézió szám, mint a placebót szedőknél. Az összes páciens állapota stabil maradt, vagy a kezelés hatására javult. A periferiális T-sejt vizsgálatok tanúsága szerint több páciensnél csökkent az MBP-specifikus T-sejtek működése.

Kapcsolódó oldalak:

Magyarázat az SM kialakulására?
Magyar SM társaság
MS society
Előadás az oltóanyagról


Szólj hozzá!

Címkék: kutatás neurológia sclerosis multiplex

A bejegyzés trackback címe:

https://cogito.blog.hu/api/trackback/id/tr78139603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása