Cogito

Orosz Viktória vagyok, orvostanhallgató. Blogomon az orvostudomány és egészség friss, érdekes és hasznos híreit, kutatási eredményeit szeretném ismertetni. Célom, hogy a közemberekhez is közelebb kerüljön ez a tudomány. E-mail címem: viki@housemd.hu Add to Netvibes

Kritika a Cogito-ról gblog2011.jpg Az ÉLETMÓD kategóriában a zsűri által legjobb 10 blog közé lett sorolva a Cogito!

Facebook

Kommentek

Keresők

Google

Könnyen fogyok verseny

2009.05.08. 21:02 Orosz Viktória

 

Egy hónapja indult a Magyar Elhízástudományi Társaság támogatásával megvalósuló Könnyenfogyok Verseny, melyre már most közel hatszázan regisztráltak. A teljes életmódváltást kínáló program és a verseny célja, hogy a megfelelő étrend és testmozgás mellett az orvosi segítségre is ráirányítsa a figyelmet. A résztvevők közül július 1-én kerül ki az első három szerencsés, akik leadott kilóik, képeik és bejegyzéseik alapján a legtöbb szavazatot kapják.
 
A Magyar Elhízástudományi Társaság támogatásával létrejött Könnyenfogyok Program célja, hogy olyan komplex életmódváltást ajánljon a fogyókúrázóknak, ami a diétás étrend és a rendszeres mozgás betartása mellett az orvosi segítségre is hangsúlyt helyez.
A Társaság három hónapon át tartó „versenyének” célja, hogy minél több túlsúllyal küzdő ember szánja rá magát a változtatásra. Az érintettek a www.konnyenfogyok.hu weboldalon jelentkezhetnek a „versenyre”, másrészt a portálon egy átgondolt, hosszútávra szóló testsúlycsökkentő program megvalósításhoz szükséges hasznos információkkal, és tanácsokkal találkozhatnak.
 
Az eddigi statisztikák alapján megállapítható, hogy a regisztrált „versenyzők” jelentős része (91%!) nő, akik nagy többsége már többször, különböző módszerekkel próbált megszabadulni súlyfeleslegétől, eddig sikertelenül.
A kezdeményezés főként a budapestiek körében népszerű, hiszen a jelentkezők 25 %-a fővárosi, de fontos kiemelni, hogy minden megyéből neveztek a versenyre. Az internetes bejegyzések írása jelentősen segíti lelkileg a fogyni vágyókat, összehozza az egymástól távol élőket is, hiszen sokkal könnyebb kitartónak maradni, ha megoszthatják egymással tapasztalataikat, sikereiket és kudarcaikat.
 
A regisztrálók fele 70 és 90 kg közötti testsúlyú, de megdöbbentő az a tény, hogy az eddigi összes versenyző 56 %-nak testtömegindexe (BMI) 30 feletti, valamint az eddigi jelentkezők közül nyolcan több mint 180 kg súlyúak.
Ezen eredmények miatt is fontos hangsúlyozni, hogy csak a testsúly fokozatos, hosszú távú csökkentésével, az életmód megváltoztatásával érhetünk el tartós sikert, melyben elengedhetetlen szerepe van a háziorvosnak. A Társaság kiemelt célja a fogyni vágyók orvoshoz irányítása, főként az ilyen mértékű túlsúllyal küzdők tekintetében. Hiszen az orvos szakértelmével segít a megfelelő étrend és mozgásforma meghatározásában, lelkileg támogatja és motiválja a hozzá fordulókat, nem utolsó sorban pedig óvja az érintettek hosszú távú egészségét.
 
A versenyre továbbra is várják a jelentkezőket, akik három egyszerű lépésben vehetnek részt a programban:
 
1.      Regisztráció a www.konnyenfogyok.hu weboldalon.
2.      A jelentkezőknek minimum három fényképet kell feltölteniük magukról a verseny időtartama alatt.
3.      Legalább 3 alkalommal Internetes naplót kell vezetniük a honlapon.
 
A vetélkedő nyereményei is a már elért eredmény elérését és megtartását támogatják, ugyanis stílustanácsadónk átváltoztatja annak a három szerencsés résztvevőnek a külsejét, akik testsúlyuk legalább 5 %-tól megszabadulnak a verseny végéig, és akikre egyben a legtöbb szavazat érkezik képeik és internetes bejegyzéseik alapján.
 
A „megmérettetés” fő célja, hogy a honlapon található hasznos szolgáltatások, valamint orvosi segítség igénybevételével, az információk és tanácsok átgondolásával minél több fogyni vágyót bíztasson életmódja és szokásai megváltoztatására. A Társaság minden, a versenyen részt vevő, illetve túlsúllyal küzdő érintettnek azt tanácsolja, keresse fel háziorvosát, vegye igénybe segítségét annak érdekében, hogy a diéta alatt kitartó maradjon és tartós fogyást tudjon elérni.
 
A programról szóló további információkat találhat, illetve a versenyre jelentkezhet a www.konnyenfogyok.hu weboldalon.

 

Szólj hozzá!

Címkék: verseny fogyás

A bejegyzés trackback címe:

https://cogito.blog.hu/api/trackback/id/tr101111060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása