Cogito

Orosz Viktória vagyok, orvostanhallgató. Blogomon az orvostudomány és egészség friss, érdekes és hasznos híreit, kutatási eredményeit szeretném ismertetni. Célom, hogy a közemberekhez is közelebb kerüljön ez a tudomány. E-mail címem: viki@housemd.hu Add to Netvibes

Kritika a Cogito-ról gblog2011.jpg Az ÉLETMÓD kategóriában a zsűri által legjobb 10 blog közé lett sorolva a Cogito!

Facebook

Kommentek

Keresők

Google

Új étvágycsökkentő segíthet a kórosan elhízottaknak

2009.06.13. 12:24 Orosz Viktória

 

Az Imperial College London kutatói nemrég felfedeztek egy új étvágycsökkentőt, amelynek hatásait a sikeres állatkísérletek után hamarosan embereken is kipróbálnák. A tudósok szerint az anyag új utakat nyithat a kóros elhízás elleni küzdelemben. - írja a Medipress.
 Az anyag, a prokineticin 2 egy nemrég felfedezett jelző molekula, ami természetes állapotában az agyban található, és az éhség kialakulásáért felelős. A kísérletek során a kutatók öt napon keresztül kezeltek sovány és elhízott egereket a PK2-vel. A kísérletek végén mind a két csoport tagjai majdnem 5 százalékot vesztettek addigi testsúlyukból.
"Ez több, mint amit a jelenlegi műtét nélküli testsúlycsökkentő kezelésekkel el tudunk érni" - nyilatkozta Waljit Dhillo a kutatás vezetője.
A kutatók szalinban oldott PK2-vel kezeltek összesen 12 egeret, akik ezek után egy napig azt ettek amit akartak. A kontrollcsoport tagjainak csak egyszerű szalin injekciót adtak. Az adatok szerint a PK2 csoportba tartozó egerek sokkal kevesebbet, az első órában mintegy 86 százalékkal kevesebbet ettek.
A PK2-nek nincsen semmilyen jelenleg ismert káros mellékhatása.
A kutatók a későbbi emberi felhasználás érdekében módosították a szert, így az már az inzulinhoz hasonlóan a gyomorba is beadható. "Az eredményekből egyértelműen látható, hogy a PK2 csökkenti az étvágyat, így reméljük, hogy hamarosan emberek millióinak segíthetünk így lefogyni" - nyilatkozta Dr. Dhillo.

 

1 komment

Címkék: elhízás fogyás

A bejegyzés trackback címe:

https://cogito.blog.hu/api/trackback/id/tr411182501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Joca 2009.10.08. 09:31:57

Szívesen lenék az egyik kísérleti alany mert nem tudok parancsolni magamnak,de már mozogni is alig birok.PK2-re gondolok,ha van rá lehetőség én benne vagyok.
süti beállítások módosítása