Cogito

Orosz Viktória vagyok, orvostanhallgató. Blogomon az orvostudomány és egészség friss, érdekes és hasznos híreit, kutatási eredményeit szeretném ismertetni. Célom, hogy a közemberekhez is közelebb kerüljön ez a tudomány. E-mail címem: viki@housemd.hu Add to Netvibes

Kritika a Cogito-ról gblog2011.jpg Az ÉLETMÓD kategóriában a zsűri által legjobb 10 blog közé lett sorolva a Cogito!

Facebook

Kommentek

Keresők

Google

A pneumococcus elleni védőoltás új törzseknek ad terepet

2010.09.18. 10:30 Orosz Viktória

A pneumococcus elleni harc olyan, mintha mozgó célpontra lőnénk, ugyanis az a vakcina, mely egyes törzsek terjedését ellehetetleníti, új törzsek kialakulásának kedvez – állítják holland kutatók a Journal of the American Medical Association lapjain.

A Streptococcus pneumoniae baktériumnak mintegy 90 fajtája létezik, melyek súlyos betegségeket, tüdőgyulladást és agyhártyagyulladást idézhetnek elő. Lieke Sanders és az Utrechti Egyetem kutatói a Pfizer cég Prevnar 7 nevű pneumococcus-védőoltásával oltott gyermekeket tanulmányozták. Megállapították, hogy esetükben sokkal nagyobb a 19A-val jelölt törzs okozta fertőzés kialakulása, mint a nem oltott gyermekekben.

 TOVÁBB

1 komment

Címkék: baktérium pneumococcus

A bejegyzés trackback címe:

https://cogito.blog.hu/api/trackback/id/tr152304942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lüke 2010.09.18. 17:27:43

ezt réges rég tudjuk
cca 20 törzs van az oltóanyagban, s ez csak egy része a létezö streptococcusoknak
ezért mikor az okos gyemekorvos a bécsi klinikán, mondta, hogy a gyereknek azért van pneumóniája ,mert nincs beoltva,kiröhögtem
süti beállítások módosítása