Cogito

Orosz Viktória vagyok, orvostanhallgató. Blogomon az orvostudomány és egészség friss, érdekes és hasznos híreit, kutatási eredményeit szeretném ismertetni. Célom, hogy a közemberekhez is közelebb kerüljön ez a tudomány. E-mail címem: viki@housemd.hu Add to Netvibes

Kritika a Cogito-ról gblog2011.jpg Az ÉLETMÓD kategóriában a zsűri által legjobb 10 blog közé lett sorolva a Cogito!

Facebook

Kommentek

Keresők

Google

A hét legjobb orvosi cikkei

2008.01.13. 11:16 Orosz Viktória

 

 

 

 

 

1. Az Egészség[origo] a szívinfarktusról ír egy nagyszerű cikket:

Éles fájdalom, vagy tompa, szorító nyomás a mellkasban, gyomortájon, zsibbadó balkar. Sajnos közismert tünetek, a szívinfarktus jelzői. Magyarországon évente kb. 50 ezren halnak meg elhízás, magas vérnyomás, dohányzás, cukorbetegség és magas koleszterinszint előidézte szívinfarktusban, jóllehet közülük sokaknál életmódváltással megelőzhető lenne a tragédia.
2. A Daganatok.hu egy petícióra hívja fel a figyelmünket:
Európában minden évben 50 ezer nő betegszik meg méhnyakrákban, és évente 25 ezren vesztik életüket a betegség miatt. Hatékony, szervezett méhnyakrákszűréssel az esetek 80 százaléka megelőzhető lenne. Aláírásával most Ön is támogathatja a nemzetközi szervezetek küzdelmét.
3. A Házipatika "Rák a levegőben" címmel ír a tüdőrákról: 
Évente körülbelül 8 ezer ember szembesül a tüdőrák diagnózisával Magyarországon. Drámai hetek, hónapok következnek, mert a tüdőrák a legkevésbé kezelhető, tehát nagyon kevéssé gyógyítható daganatos betegség. Elsősorban azért, mert amikor már tünetei vannak, akkor nagyon előrehaladott állapotban van a betegség. Márpedig az esetek kétharmadában ez a helyzet!
4. A szoptatás és allergia kialakulása közötti kapcsolatról ír az Informed:
A tanulmány fényében az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia felülvizsgálja korábbi ajánlását, miszerint az erősen allergizáló ételek bevezetésével ajánlatos várni a gyermek 1 (egyes esetekben 2 ill. 3) éves koráig. Továbbra is fenntartják azonban azt az ajánlást, hogy a csecsemőket édesanyjuk kizárólagosan szoptassa az első 4-6 hónapban (a WHO ajánlása hat hónap!).
5. A képzelőerő és a memória összefüggéséről a Medipress számol be:
A legtöbb ember gyerekkorában sokat álmodozik, hogy egyszer majd űrhajós, politikus vagy szuperhős lesz belőle. Ahogy azonban az emberek felnőnek, sokan a közelmúltbeli emlékeket sem képesek felidézni, nemhogy új dolgokat elképzelni a jövőre vonatkozóan. A Harvard Egyetem kutatása szerint a képzelőerő szorosan összefügg a múltbeli események felidézésének képességével.

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló web memória szoptatás szív allergia daganat tüdő infarktus

A bejegyzés trackback címe:

https://cogito.blog.hu/api/trackback/id/tr20295421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása